Biblioteca Adevărul, Vol. 48. Robinson Crusoe

Daniel Defoe

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

După ce părăseşte Anglia, fugind de o carieră în avocatură şi avântându-se pe mare, în septembrie 1651, Crusoe trece printr-o serie de aventuri în urma cărora, într-un final, eşuează pe o insulă pustie unde rămâne absolut singur.

Depăşindu-şi disperarea, îşi construieşte un adăpost lângă o peşteră şi îşi foloseşte toate resursele pentru a supravieţui. Cultivă porumb şi grâu şi începe să vâneze. Citeşte Biblia şi devine religios, considerând că nu îi lipseşte nimic decât compania oamenilor.

Îi descoperă însă şi pe aceştia peste câţiva ani, atunci când dă peste un grup de canibali. Salvează din mâna lor un prizonier de culoare pe care îl numeşte Vineri şi care devine însoţitorul sau. îl învaţă engleză şi îl creştinează. împreună, cei doi vor supravieţui singurătăţii, canibalilor şi intemperiilor naturii şi vor ajunge, în cele din urmă, înapoi în Anglia.

Despre Autor

Daniel Defoe a fost un jurnalist și scriitor englez. Este celebru prin romanul „Robinson Crusoe” (1719), o poveste despre un om naufragiat care a rămas singur pe o insulă. Împreună cu Samuel Richardson, Defoe este considerat fondatorul romanului englez. Primul mare romancier realist englez, Defoe este un observator minuțios, preocupat de morala individuală și socială. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 256
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-046-1