Biblioteca Adevărul, Vol. 46. Spre Far. Orlando

Virginia Woolf

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Evenimentele din roman gravitează în jurul familiei Ramsay şi a vizitelor pe care aceasta le face în Scoţia, între 1910 şi 1920. Frumoasa doamnă Ramsay, mamă a opt copii, este renumită pentru plăcerea ei deosebită de a pune oamenii în legătură unii cu alţii. Ea este este o figură aparte prin felul în care reuşeşte să unifice oamenii atât de diferiţi din jurul ei, prin măiestria cu care aplanează conflictele, fiind, chiar şi după moarte, un simbol al frumuseţii şi o forţă reintegratoare, capabilă să deschidă căile de comunicare dintre oameni. în umbra doamnei Ramsay se petrec multe lucruri minunate.

Pe lângă nesperate împăcări, după moartea doamnei Ramsay are loc şi plimbarea promisă mezinului familiei la începutul romanului, chiar dacă pentru împlinirea acestui vis a trebuit să treacă zece ani. Prin comparaţie, soţul ei, domnul Ramsay, întruchipează masculinitatea absolută, fiind un egocentrist care manifestă o permanentă nevoie de iubire şi care nu este capabil de comunicare cu semenii. Cele două personaje sunt şi simboluri pe care Virginia Woolf le foloseşte pentru a-şi exprima viziunea asupra existenţei umane şi a valorilor în care crede.

Despre Autor

Virginia Woolf (nume original: Adeline Virginia Stephen, n. 25 ianuarie 1882, Londra, d. 28 martie 1941) a fost o scriitoare engleză, eseistă, feministă, editoare și scriitoare de povești, cunoscută drept una dintre figurile moderniste literare de frunte ale secolului al XX-lea. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 416
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-044-7