Biblioteca Adevărul, Vol. 47. Roșu și negru

Stendhal

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Ocrotit de preotul locului, care-i descoperă calităţile intelectuale, tânărul devine preceptorul copiilor unui nobil din localitate. Fumuseţea şi inteligenţa stăpânei casei, doamna de Renal, îmbinată cu ambiţia tânărului de a urca pe scara socială îi stârnesc interesul şi dragostea. Zvonurile încep să circule şi este obligat să părăsească postul.

După un scurt intermezzo într-un seminar, devine secretarul marchizului de la Molle. De această dată, fiica patronului se îndrăgosteşte de el. Deşi tatăl se opune căsătoriei, îi obţine totuşi lui Julien Sorel un rang de cavaler. Toate oportunităţile par să-i surâdă tânărului aflat la început de drum. O scrisoare de la doamna de Renal dărâmă însă eşafodajul. Furios, Sorel încearcă s-o împuşte pe aceasta în biserică. Evenimentele ce îi urmează acestui episod vor fi pe cât de neprevăzute, pe atât de pline de tensiune.

Despre Autor

Stendhal, pe numele său adevărat Henri-Marie Beyle (23 ianuarie 1783, Grenoble – 23 martie 1842, Paris), a fost un scriitor francez renumit pentru finețea analizei sentimentelor personajelor sale și pentru lipsa intenționată de sensibilitate a stilului său. Se crede că Stendhal și-a ales pseudonimul literar ca un omagiu adus lui Johann Joachim Winckelmann, fondatorul arheologiei moderne, născut în localitatea Stendal, Saxonia-Anhalt (Germania). - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 560
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-045-4