Raspunderea pentru declaratiile cu rea‐vointa in dreptul penal (LIVRARE: 7 ZILE)

Andrei Nastas

La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Vă mai recomandăm

   Forța Gândirii Pozitive (LIVRARE: 15 ZILE)

Norman Vincent Peale

400,00 MDL
Arta subtilă a nepăsării (LIVRARE: 15 ZILE)

MARK MANSON

392,00 MDL
 Zidane

Colecția Fotbaliști Celebri

199,00 MDL

Descriere

Raspunderea pentru declaratiile cu rea‐vointa in dreptul penal

 

 

Studiul monografic asupra declaratiilor cu rea-vointa producatoare de consecinte juridice, vizeaza analiza si evaluarea prevederilor legale ale art. 1853, 244, 2441, 309, 311, 312, 313, 314, 3521, 3301 din Codul Penal al Republicii Moldova, prin prisma viziunilor doctrinare in materie, sustinute cu practica judiciara pertinenta.

Rezultatele cercetarii reprezinta solutionarea unor probleme privind aplicarea normelor de drept penal vizate, dar si remedii de perfectionare a cadrului normativ in domeniu. Acestea din urma, pot fi utilizate in investigatiile stiintifice privind infractiunile care au ca obiect declaratia cu rea-vointa, producatoare de consecinte juridice, in cadrul examinarii cauzelor penale, la perfectionarea normelor de drept penal, precum si in procesul instructiv-didactic in cadrul Facultatilor de Drept.

Lucrarea contribuie la o cunoastere mai profunda a conceptului ,,declaratiei cu rea-vointa” in dreptul penal, dar si la elaborarea mijloacelor de prevenire a acestui tip de infractiuni. Lucrarea poate servi drept material de indrumare, in special pentru cei care aplica normele de drept - ofiteri de urmarire penala, procurori si judecatori.

Studiul este elaborat in baza legislatiei Republicii Moldova.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 263
Apariția: 2022
Coperta: Copertă tare