Prejudiciul rezultat din comiterea infractiunilor economice si faptelor de natura fiscala. Aspecte teoretice si practice (LIVRARE: 7 ZILE)

Malina Tebies

La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Vă mai recomandăm

 Zidane

Colecția Fotbaliști Celebri

199,00 MDL
   Forța Gândirii Pozitive (LIVRARE: 15 ZILE)

Norman Vincent Peale

400,00 MDL
Arta subtilă a nepăsării (LIVRARE: 15 ZILE)

MARK MANSON

392,00 MDL

Descriere

Prejudiciul rezultat din comiterea infractiunilor economice si faptelor de natura fiscala. Aspecte teoretice si practice, Malina Tebies 

 

 

Niciodata n-am stiut atat de putin despre atat de multe lucruri, precum se intampla in ziua de azi (Erich von Daniken, in „Amintiri despre viitor”) – citat care descrie cel mai bine efortul autorului de fata pentru cititorii de astazi si de maine, respectiv acela de a construi un edificiu literar care prezinta aspecte concrete si explica mecanismul lor de functionare, uneori atat de diferit de perceptia comuna.

Demers academic incununat de un rezultat palpabil ce se doreste a fi convertit intr-un instrument de lucru pentru teoreticieni si practicieni ai dreptului, chiar neofiti pasionati de fiscalitate si economie, in ansamblul ei, lucrarea de fata reprezinta un cumul de informatie complex, prezentat din perspectiva teoretica si practica, asupra domeniului atat de actual al infractiunilor economice, in speta vizand cu precadere fenomenul evazionist.

Volumul in discutie urmareste o definire a conceptului de infractiune economico-financiara, prezentand concomitent institutiile juridice si tehnicile de cercetare gandite de legiuitor, concluzionand ca actualizarea si proactivitatea in cercetarea etiologiei infractionale trebuie sa fie piatra de temelie sistemica daca ne dorim ca angrenajul comunitatii noastre sa functioneze corespunzator. Autorul realizeaza o trecere in revista a faptelor antisociale considerate ca avand un grad de pericol social ridicat astfel incat sa justifice calificarea lor ca infractiuni. Totodata, prezinta si rezultatele unui studiu de caz vizand premisele unei infractiuni de evaziune fiscala, prezentand de facto modalitatea de recuperarea prejudiciului rezultat din comiterea infractiunii.

Sensibilizarea opiniei publice nu reprezinta un scop per se al lucrarii de fata, insa este un aspect asupra caruia merita sa reflectam, lucrarea „Aspecte teoretice si practice privind prejudiciul rezultat din comiterea infractiunilor economice si faptelor de natura fiscala” constituind o radiografie extrem de utila a fenomenului antisocial de factura economica.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 324
Apariția: 2022
Coperta: Copertă moale