Investitii. Evaluarea Investitiilor. Teorie. Studii De Caz. Monografie Contabila (LIVRARE: 7 ZILE)

Teodor Hada

La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Vă mai recomandăm

   Forța Gândirii Pozitive (LIVRARE: 15 ZILE)

Norman Vincent Peale

400,00 MDL
Arta subtilă a nepăsării (LIVRARE: 15 ZILE)

MARK MANSON

392,00 MDL
 Zidane

Colecția Fotbaliști Celebri

199,00 MDL

Descriere

Investitii. Evaluarea Investitiilor. Teorie. Studii De Caz. Monografie Contabila, Teodor Hada 

 

 

Investitiile sunt decizii care implica cheltuieli si apoi venituri pentru o anumita activitate care este de asteptat sa continue pe o perioada de timp. Aceste decizii implica de obicei iesiri de fonduri in primele perioade si intrari ceva mai tarziu. De aici rezulta ca elementul de timp este important in teoria investitiilor. 

Investitia este unul dintre cei mai importanti factori determinanti ai cresterii si dezvoltarii economice. Dezvoltarea economica si sociala a unei tari depinde in mod hotarator de dinamica, volumul si calitatea investitiilor realizate. Obiectivul principal in teoria investitiilor de baza este profitul si maximizarea lui. Pur si simplu investitiile imbunatatesc performanta indicatorilor de dezvoltare economica. 

Exista studii referitoare la efectul investitiilor publice asupra cresterii economice care demonstreaza ca acestea determina o influenta pozitiva numai daca sunt indeplinite anumite conditii legate de politica fiscala si bugetara a statului respectiv si de gradul de tehnologizare a productiei (Blankenau, Simpson, 2004), precum si de elasticitatea ratei de substitutie a bunurilor publice cu cele private (Akira, 2004) sau de calitatea furnizarii serviciilor publice (Dessus, 2000). Exista studii empirice, la nivelul tarilor membre UE, care prezinta o relatie negativa intre investitiile publice si cresterea economica (Casseli, Esquivel, Lefort,1996, Dessus, 2000). La polul opus, exista studii empirice care demonstreaza efectul pozitiv al investitiilor publice asupra productivitatii celor private (M del Mar Salinas Jimenez, 2004, Rivera & Currais, 2004, Chatterjee & Sakoulis & Turnovsky, 2003). 

 

 

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 350
Apariția: 2020
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 18 x 25 cm