Biblioteca Adevărul, Vol. 81. Catherine de Medicis

Honore de Balzac

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Biblioteca Adevărul, Vol. 80. Castelul Pălărierului

A. J. Cronin

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 77. Divina  Comedie. Vol 1

Dante Alighieri

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 78. Divina  Comedie. Vol 2

Dante Alighieri

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 79. Bel-Ami

Guy de Maupassant

200,00 MDL

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Unul dintre cele mai controversate personaje ale istoriei Frantei, Cathrine de Medicis i-a fascinat deopotriva pe istorici si pe scriitori, care au perpetuat legenda ”Reginei Negre” pana in a doua jumatate a secolului al XX-lea.

Sotia lui Henric al II-lea si mama nu mai putin celebrei regine Margot, Cathrine de Medicis e o figura emblematica a vremii sale, mai cu seama ca numele ii este ireversibil legat de masacrul din Noaptea Sfantului Bartolomeu.

Honor de Balzac reia legendele tesute in jurul vietii reginei in romanul omonim scris intre 1830-1842, perioada in care a fost influentat de operele lui Walter Scott. In introducerea cartii, autorul il indeamna pe cititor sa isi revizuiasca atitudinea fata de personajul principal, fiind de parere ca ”istoria Cathrinei de Medicis trebuie rescrisa in totalitate”.

Balzac incearca astfel sa arunce o noua lumina asupra unor evenimente istorice importante, precum urcarea pe tron a lui Francisc al II-lea, aducand in prim-plan anii de suferinta pe care Cathrine i-a indurat la Curtea Frantei ori decizia acesteia de a se alia cu membrii Casei de Bourbon, dezvaluind totodata fatete necunoscute ale reginei dincolo de sala tronului.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 304
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 9786065392304