Biblioteca Adevărul, Vol. 77. Divina Comedie. Vol 1

Dante Alighieri

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Biblioteca Adevărul, Vol. 76. Nimic Nou Pe Frontul De Vest. Cuibul Visurilor

Erich Maria Remarque

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 71. Insula Comorii

Robert Louis Stevenson

Preț special 29,00 MDL Preț standard 200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 74. Agonie și Extaz.(Vol. 2)

Irving Stone

200,00 MDL

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Capodopera incontestabila a literaturii universale, ”Divina Comedie” este o alegorie in versuri, inceputa de Dante probabil in 1308 si terminata cu putin timp inainte de a muri.

Titlul initial dat de autor a fost ”Comedia”, adjectivul divina, care il completeaza abia de la editia din 1555, fiind sugerat de catre Boccaccio. ”Divina Comedie”este impartita in trei sectiuni (”Infernul”, ”Purgatoriul si Paradisul”), care descriu drumul plin de obstacole pe care Dante il parcurge in cautarea iubitei sale Beatrice.

Calatoria sa spre lumile vietii de apoi incepe in anul in care poetul implineste 35 de ani, in mezzo del cammin di nostra vita, si il are ghid pe Virgiliu, care-i desluseste semnificatia fiecarei intalniri cu cei ce populeaza aceste taramuri inaccesibile celor vii.

Astfel, oricare personaj ce-i taie calea poetului intruchipeaza un viciu sau o virtute, fiind implicit o alta ipostaza pilduitoare a fapturii umane.

Alegoric, acest drum ascendent din bolgiile Infernului, unde pacatosii isi striga disperarea, spre Purgatoriu, unde sufletele se curata de pacate prin cainta, si in sfarsit spre Paradis, unde, prin iubire, oamenii se unesc cu lumina divina, reprezinta catharsisul prin care trebuie sa treaca fiecare om ca, odata purificat, sa se poata apropia de creatorul sau.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 320
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 9786065392022