Biblioteca Adevărul, Vol. 80. Castelul Pălărierului

A. J. Cronin

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Biblioteca Adevărul, Vol. 78. Divina  Comedie. Vol 2

Dante Alighieri

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 79. Bel-Ami

Guy de Maupassant

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 77. Divina  Comedie. Vol 1

Dante Alighieri

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 76. Nimic Nou Pe Frontul De Vest. Cuibul Visurilor

Erich Maria Remarque

200,00 MDL

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

In anul 1879, intr-un oras imaginar ce poarta numele Levenford isi duce zilele familia Brodie, care incepe sa se dezbine din pricina narcisismului si cruzimii nemaivazute a capului familiei, James Brodie, palarier de profesie si tiran prin vocatie.

Cartea este o inlantuire de nuclee epice, fiecare subsumandu-se vietii unui personaj: Marry (fiica cea mare), Matthew (unicul fiu), Nessie (fiica cea mica si copilul preferat al palarierului), dna Brodie (sotia fragila a lui James, pe care acesta o trateaza ca pe o sluga si caruia ii ramane supusa pana la moarte), Nancy (amanta lui Brodie, care va juca un rol esential in deznodamantul povestii).

Momentul-cheie, care declanseaza un intreg lant de intamplari nefericite, este acela in care relatia dintre Mary Brodie, fiica cea mare a palarierului, si Dennis, prima ei iubire, este data in vileag.

Chiar la inceputul romanului, Mary il intalneste pe Dennis, de mai multe ori, la biblioteca. Cand tanarul o invita in targ, fata accepta fara a sta pe ganduri si se furiseaza afara din casa, fara stirea familiei, lucru ce ii va schimba viata cu totul.

Cartea a inspirat un film celebru (1941), ce i-a avut in rolurile principale pe Robert Newton, Deborah Kerr si James Mason, dar actiunea a fost destul de mult modificata.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 336
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 9786065391995