Biblioteca Adevărul, Vol. 76. Nimic Nou Pe Frontul De Vest. Cuibul Visurilor

Erich Maria Remarque

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Biblioteca Adevărul, Vol. 74. Agonie și Extaz.(Vol. 2)

Irving Stone

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 71. Insula Comorii

Robert Louis Stevenson

Preț special 29,00 MDL Preț standard 200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 72. La Paradisul Femeilor

Emile Zola

Preț special 29,00 MDL Preț standard 200,00 MDL

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Cu siguranta cel mai cunoscut roman al scriitorului Erich Maria Remarque, ”Nimic nou pe frontul de vest” este o adevarata capodopera ce militeaza impotriva razboiului. Se spune ca aceasta carte ar fi ajuns chiar in mainile lui Hitler, care ar fi interzis-o.

Autorul, el insusi veteran al Primului Razboi Mondial, in care a fost inrolat la numai 18 ani, descrie violenta incredibila, atat fizica, cat si psihica, de care au dat dovada nemtii. Cartea spune povestea lui Paul Bumer, un soldat care, indemnat de un profesor, se alatura armatei germane la inceputul conflagratiei mondiale si ajunge pe front alaturi de alti cativa prieteni.

Intalnirea cu Stanislaus Katczinsky, un soldat mai in varsta care-i devine mentor, este marcanta si-i schimba modul de a gandi si de a se raporta la evenimentele pe care le traieste. Scriitorul evita cu abilitate si talent sa cada in capcana cliseelor prin care pacatuiesc multe romane de razboi, intrucat nu se concentreaza numai asupra faptelor eroice ale personajelor, ci si asupra altor realitati crude, adesea sordide, de pe frontul de lupta.

In 2009 au inceput filmarile pentru o noua ecranizare a romanului, avandu-l in distributie pe Daniel Radcliffe. ”Cuibul visurilor”este primul roman al lui Erich Maria Remarque.

Autorul a inceput sa-l scrie in jurul varstei de 16 ani si l-a finalizat chiar inainte de a se inrola in Primul Razboi Mondial.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 460
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 9786065391610