Biblioteca Adevărul, Vol. 76. Nimic Nou Pe Frontul De Vest. Cuibul Visurilor

Biblioteca Adevărul, Vol. 76. Nimic Nou Pe Frontul De Vest. Cuibul Visurilor

Preț de Listă: 50,00 MDL (12,50 RON)

Preț: 29,00 MDL (7,25 RON)

Economisești: 21,00 MDL (5,25 RON) (42%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cu siguranta cel mai cunoscut roman al scriitorului Erich Maria Remarque, ”Nimic nou pe frontul de vest” este o adevarata capodopera ce militeaza impotriva razboiului. Se spune ca aceasta carte ar fi ajuns chiar in mainile lui Hitler, care ar fi interzis-o.

Autorul, el insusi veteran al Primului Razboi Mondial, in care a fost inrolat la numai 18 ani, descrie violenta incredibila, atat fizica, cat si psihica, de care au dat dovada nemtii. Cartea spune povestea lui Paul Bumer, un soldat care, indemnat de un profesor, se alatura armatei germane la inceputul conflagratiei mondiale si ajunge pe front alaturi de alti cativa prieteni.

Intalnirea cu Stanislaus Katczinsky, un soldat mai in varsta care-i devine mentor, este marcanta si-i schimba modul de a gandi si de a se raporta la evenimentele pe care le traieste. Scriitorul evita cu abilitate si talent sa cada in capcana cliseelor prin care pacatuiesc multe romane de razboi, intrucat nu se concentreaza numai asupra faptelor eroice ale personajelor, ci si asupra altor realitati crude, adesea sordide, de pe frontul de lupta.

In 2009 au inceput filmarile pentru o noua ecranizare a romanului, avandu-l in distributie pe Daniel Radcliffe. ”Cuibul visurilor”este primul roman al lui Erich Maria Remarque.

Autorul a inceput sa-l scrie in jurul varstei de 16 ani si l-a finalizat chiar inainte de a se inrola in Primul Razboi Mondial.

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 460
Editura: Adevărul
Apariția: 2010
ISBN: 9786065391610
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 0.5800

Pareri