Biblioteca Adevărul, Vol. 42. Trei într-o barcă. Trei pe două biciclete

Jerome K. Jerome

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Concluzia aceasta a desprins-o după ce a citit într-o reclamă de pilule hepatice care sunt simptomele pe care le acuză bolnavii de ficat şi şi-a dat seama că el avea toate simptomele respective. De altfel, ori de câte ori se uita pe o astfel de reclamă, ajungea inevitabil la concluzia că suferă de boala împotriva căruia lupta medicamentul din respectiva machetă publicitară.

Pentru a mai estompa bolile de care fiecare era convins că suferă, cei trei prieteni iau o masă zdravănă, în timpul căreia decid că problemele de sănătate nu au decât o sigură cauză: surmenajul. Prin urmare, tot ce le rămâne de făcut este să-şi găsească un loc de refugiu care să le permită să se elibereze de stresul cotidian şi să le redea starea de sănătate. După mai multe propuneri de destinaţii, trei dintre prieteni cad de acord că cea mai bună variantă pentru o călătorie de recuperare este să o ia cu barca în jos pe Tamisa. Neatras de idee, Montmorency preferă să nu participe la aventura prietenilor săi, care vor trece prin situaţii dintre cele mai amuzante, pe parcursul deplasării lor pe Tamisa.

Recenzii

”Această carte m-a dus numaidecât cu gândul la apele învolburate ale mării, pe care le prefer munţilor şi altor puncte ademenitoare de pe hartă când vine vorba de alegerea unei destinaţii pentru călătorii.

Cei trei eroi ai romanului: autorul, George şi Harris, (fără a mai socoti şi câinele) pornesc să petreacă două săptămâni pe apele Tamisei, întru a se întrema de sutele de boli de care li se năzare că suferă. Situaţiile comice prin care trec aceste personaje te binedispun şi te încurajează să citeşti cu pas galopant. Felul cum îşi pregătesc bagajele pentru călătorie, tendinţa autorului de a uita întotdeauna periuţa de dinţi, încercările nereuşite de a deschide o conservă, ciocnirile amuzante cu tot felul de indivizi stranii pe parcursul călătoriei, comicul situaţiilor când pregătesc mâncarea, când aleg unde să doarmă şi când se ciondănesc cu ,,Eu muncesc mai mult decât toţi”, toate astea şi încă multe altele îţi dezvăluie stilul umoristic bine individualizat al autorului.

Şi mai sunt incursiunile interesante în care se amintesc mai multe întâmplări amuzante din viaţa eroilor, precum cea cu branza cu miros insuportabil, care a scos afară pe toţi pasagerii dintr-un compartiment de tren, sau cea cu instalarea unui tablou pe perete, unde s-au implicat mai multe persoane la cererea celui care ,,vroia să facă totul singur”, etc. Romanul impresionează nu doar prin comicul situaţiilor, ci şi prin identităţile bine conturate ale celor trei prieteni. Harris intotdeauna ştie ,,un locşor după colţ unde se găseşte ceva ce nu s-a mai pomenit in materie de băutură”, George iubeşte să doarmă mult şi se pare că este cu adevărat treaz doar când se adună toţi să mănânce, iar câinele iubeşte să se ia la harţă cu ceainicul şi să latre şi el când se face vreun toast.” -- Mariana Raileanu, http://raileanumariana.wordpress.com

Despre Autor

Jerome Klapka Jerome (n. 2 mai 1859 – d. 14 iunie 1927) a fost un eseist, romancier și umorist englez, cel mai bine cunoscut pentru romanul satiric "Trei într-o barcă (fără a mai socoti și câinele)". Alte titluri cunoscute sunt: colecția de eseuri "Gândurile trândave ale unui pierde-vară" și "Trei pe două biciclete", o continuare a romanului "Trei într-o barcă". - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 400
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-035-5