Biblioteca Adevărul, Vol. 40. O călătorie spre centrul Pământului. Goana dupa meteor

Jules Verne

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Mersul lui apăsat, cu paşi mari şi pumnii strânşi, îi trădează firea nerăbdătoare chiar şi faţă de natură. Vrând să-şi decoreze salonul, Lidenbrock plantează rădăcini de rezeda şi zorele în ghivece de faianţă şi, pentru că ritmul în care cresc aceste plante este mult prea lent pentru el, se duce în fiecare dimineaţă să tragă de frunzele plantelor spre a le grăbi creşterea.

Cotrobăind printr-o dugheană, profesorul descoperă un manuscris foarte vechi, scris cu caractere runice, pe care i-l prezintă cu entuziasm nepotului său. Axei. Prea tânăr ca să manifeste vreun interes faţă de descoperirile ştiinţifice, el este totuşi nevoit să participe la toate încercările unchiului său de a descifra criptograma de pe pergament.

Axei este primul care descifrează mesajul secret din manuscris, dar refuză să i-l împărtăşească lui Lidenbrock, de teamă să nu fie luat într-o călătorie pe care nu şi-o doreşte. Curând însă unchiul său reuşeşte să citească mesajul: un îndemn la o călătorie spre centrul Pământului. Fără să mai stea pe gânduri, profesorul îşi face bagajul, ordonându-i şi nepotului său să îi urmeze exemplul, apoi pleacă împreună în cea mai antrenantă călătorie a vieţii lor. îndărătnicia lui Axei va dispărea pe drum, când va fi fascinat de surprizele şi lucrurile pe care le va descoperi, precum şi de peripeţiile prin care va trece alături de Lidenbrock şi echipa sa.

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828, Nantes, Franța - d. 24 martie 1905, Amiens, Franța) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 432
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-041-6