Biblioteca Adevărul, Vol. 41. Romeo și Julieta. Hamlet

William Shakespeare

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Mai târziu, Paris şi Capulet plănuiesc deja căsătoria Julietei, în vârstă de doar paisprezece ani. Cum fata este mult prea tânără pentru căsătorie, Capulet, tatăl fetei, îi propune pretendentului ei să mai aştepte un an, doi şi îl invită la un bal, unde speră că va reuşi sâ cucerească inima fetei.

Într-un alt plan, Romeo, descendent al familiei Montague, se lasă convins de Benvolio şi Mercutio să participe la balul organizat de Capuleţi. Aceştia sperau ca Romeo să o remarce şi să se îndrăgostească de Rosaline, una dintre nepoatele Capuleţilor. Dar Romeo şi Julieta îşi întâlnesc privirile în timpul balului şi se îndrăgostesc unul de altul ca două suflete pereche, aşa încât planurile de căsătorie făcute în ambele familii vor fi năruite.

Strecurându-se în curtea Capuleţilor, Romeo o aude în balcon pe Julieta mărturisindu-şi dragostea faţă de el. întrucât sentimentele sunt reciproce, cei doi decid să se căsătorească, în binecunoscuta scenă a balconului. Deşi curată, iubirea celor doi tineri este supusă unui destin tragic către care o conduc ura şi setea de răzbunare a familiilor învrăjbite.

Despre Autor

William Shakespeare (n. 23 aprilie 1564 - d. 23 aprilie 1616) a fost un dramaturg și poet englez, considerat cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză. Opera sa include 37 de piese de teatru, între care 17 comedii, piese istorice, tragedii, sonete. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 336
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-043-0