Tratat de procedura penala. Partea generala. Editia a IV-a (LIVRARE: 7 ZILE)

Mircea Damaschin, Ion Neagu

La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Vă mai recomandăm

 Zidane

Colecția Fotbaliști Celebri

199,00 MDL
   Forța Gândirii Pozitive (LIVRARE: 15 ZILE)

Norman Vincent Peale

400,00 MDL
Arta subtilă a nepăsării (LIVRARE: 15 ZILE)

MARK MANSON

392,00 MDL

Descriere

Tratat de procedura penala. Partea generala. Editia a IV-a, Ion Neagu , Mircea Damaschin 

 

 

Tratatul de procedura penala. Partea generala este destinat studenților facultaților de drept in vederea pregatirii examenelor de promovare și de finalizare a studiilor universitare de licența, masteranzilor facultaților de drept, studenților doctoranzi, candidaților la admiterea la Institutul Național al Magistraturii sau in magistratura, candidaților la admiterea in profesia de avocat, precum și acelora care intenționeaza sa candideze pentru admiterea in alte profesii juridice. De asemenea, in egala masura, lucrarea se adreseaza practicienilor dreptului, cu referire concreta la organele judiciare penale (instanțe de judecata, procurori, organe de cercetare ale poliției judiciare, alte organe de cercetare penala) și la avocați.

 

Rezultat al unei documentari consistente, aceasta a patra ediție a Tratatului de procedura penala. Partea generala a fost elaborata prin consultarea legislației relevante in domeniul analizat, a doctrinei de specialitate și a jurisprudenței in materia dreptului procesual penal. In acest sens, au fost invocate in paginile tratatului peste 120 de acte normative (legi, acte normative emise de Guvernul Romaniei, directive ale Uniunii Europene, reglementari internaționale in materia protecției drepturilor omului etc.). Au fost avute in vedere prevederile cuprinse in Codul de procedura penala și in Codul penal, care au intrat in vigoare la data de 1 februarie 2014, analizate, acolo unde a fost cazul, in paralel cu reglementarile din codurile anterioare sau din legile penale speciale ale caror norme juridice au fost preluate in noile coduri.

 

De asemenea, a fost prezentata și analizata jurisprudența instanțelor de judecata naționale, a Curții Constituționale a Romaniei, a Curții Europene a Drepturilor Omului, respectiv a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Aparatul jurisprudențial analizat insumeaza peste 730 de hotarari judecatorești.

 

In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudențial și documentar existent la data de 1 octombrie 2022.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 832
Apariția: 2022
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 18 x 25 cm