Biblioteca Adevărul, Vol. 37. Decameronul vol. I

Giovanni Boccaccio

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

În debutul cărţii, ravagiile ciumei sunt descrise de Boccaccio în termeni infernali: de la deteriorarea corpului uman până la alterarea relaţiilor dintre oameni Cele mai dure situaţii sunt acelea in care părinţii se descotorosesc de propriile odrasle, în clipa în care acestea sunt atinse de molimă.

Dintr-un asemenea iad, cei zece care iau această iniţiativă, nu întâmplător, într-o Biserică -vor să scape nu atât pentru a fugi de moartea fizică, cât pentru a o ocoli pe cea spirituală. Astfel, ei decid să spună poveşti, pe rând, în fiecare zi, şi, tot pe rând, să joace rolul de stăpâni ai palatului. Fuga din „Infern" are ca mesaj viaţa trăită frumos, cu bucurie, conform principiului "nu te gândi la ziua de mâine, căci şi astăzi este prea mult".

Cele 100 de naraţiuni ale personajelor stârnesc râsul la fiecare paragraf, prin umorul de situaţie şi tipologia ieşită din comun a eroilor. Multe secvenţe pot fi considerate obscene, altele ciudate, iar altele dure. Dar niciuna nu e lipsită de candoare. Amestecul între puritate şi trivialitate te face să citeşti cartea pe nerăsuflate.

Despre Autor

Giovanni Boccaccio (n. 1313 — d. 21 decembrie 1375, Certaldo/Florența) a fost un poet și umanist italian. Cu povestirile sale reunite în Il Decamerone („Decameronul”, 1470) a influențat nu numai dezvoltarea literaturii italiene, dar a și creat modelul genului de nuvelă, reluat în creația multor scriitori europeni. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 464
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-973-199-983-8