Existenta principiului favor contractus in sistemul codului civil roman (LIVRARE: 7 ZILE)

Ionut Cofaru

La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Vă mai recomandăm

Arta subtilă a nepăsării (LIVRARE: 15 ZILE)

MARK MANSON

392,00 MDL
 Zidane

Colecția Fotbaliști Celebri

199,00 MDL
   Forța Gândirii Pozitive (LIVRARE: 15 ZILE)

Norman Vincent Peale

400,00 MDL

Descriere

Existenta principiului favor contractus in sistemul codului civil roman, Ionut Cofaru 

 

 

Lucrarea abordeaza analiza existentei principiului general favor contractus in sistemul Codului civil roman. Fata de rolul pe care un principiu general il are, favor contractus reprezinta un instrument util pentru a umple eventuale lacune legislative, precum si in activitatea de interpretare a prevederilor legale operante in materie contractuala si a contractelor in sine.

 

Cuprinsul lucrarii

Lucrarea este structurata in trei titluri.

In Titlul I al lucrarii se prezinta stadiul cunoasterii referitor la principiul analizat si se definesc notiunile necesare cercetarii parcurse (e.g.: notiunea de favor contractus, notiunea de principiu general al dreptului). In continuare, tot in Titlul I este prezentata si modalitatea care permite identificarea unui principiu general al dreptului.

Titlul II al lucrarii vizeaza aplicarea modalitatii de lucru astfel identificate. In acest sens, autorul analizeaza existenta unor dispozitii de favor contractus in cadrul prevederilor legale ce vizeaza: formarea valabila a contractului; interpretarea contractului; efectele generate de contract; executarea obligatiilor; mijloacele aplicabile in caz de neexecutare a obligatiilor contractuale; principalele contracte civile reglementate in Codul civil.

In Titlul III al lucrarii autorul conchide ca, fata de analiza efectuata in titlul anterior, se poate stabili o intentie a legiuitorului national de a favoriza contractul si, prin raportare la silogismul propus in Titlul I, ajunge la concluzia ca favorizarea contractului este un principiu general al dreptului civil. Ulterior, propune o definitie a acestui principiu si expune o serie de considerente cu privire la modul de aplicare a acestuia.

 

Publicul tinta

 Lucrarea se adreseaza atat practicienilor, cat si mediului academic. Fata de institutiile analizate, aceasta poate reprezenta un instrument util si pentru studentii pasionati de Drept civil. Contracte.

 

Ionut-Florin Cofaru – avocat, Baroul Bucuresti (2014-prezent); activitate de seminarizare la materiile Drept civil. Contracte si Drept civil. Succesiuni si liberalitati in calitate de colaborator, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti (2014-prezent).

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 354
Apariția: 2022
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 14 x 20 cm