Cooperarea judiciara internationala in materie penala (LIVRARE: 7 ZILE)

Patraus Mihaela

La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Vă mai recomandăm

 Zidane

Colecția Fotbaliști Celebri

199,00 MDL
   Forța Gândirii Pozitive (LIVRARE: 15 ZILE)

Norman Vincent Peale

400,00 MDL
Arta subtilă a nepăsării (LIVRARE: 15 ZILE)

MARK MANSON

392,00 MDL

Descriere

Cooperarea judiciara internationala in materie penala, Patraus Mihaela 

 

 

Lucrarea isi propune o analiza a reglementarilor privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, prin prisma actualului cadru legislativ – Legea nr. 302/2004, republicata –, o adnotare selectiva a evolutiei doctrinei si jurisprudentei nationale si europene.

Structura lucrarii a fost conceputa astfel incat sa reprezinte un comentariu unitar si actual al procedurilor penale ce se desfasoara in cadrul cooperarii judiciare in materie penala. Explicatiile se concentreaza asupra legii de cooperare judiciara internationala in materie penala in vigoare, cu accent pe originea acestora si necesitatea de a se da valente recunoasterii reciproce a hotararilor judiciare, un principiu care infuzeaza intreg spatiul de securitate, libertate si justitie. Dincolo de analiza si valorificarea dispozitiilor legale incidente in materie, lucrarea se axeaza pe textele modificate sau nou-introduse abordand problematica in context european. Un punct major de interes l-a constituit, in elaborarea lucrarii, examinarea drepturilor persoanelor care fac obiectul unor cereri privind executarea mandatului european de arestare, recunoasterea hotararilor judecatoresti aplicate intr-un alt stat membru, transferul de proceduri etc., cu accent pe standardele de protectie prevazute de CEDO si CDFUE, printr-o congruenta a aspectelor teoretice si ale practicii instantelor judecatoresti nationale si europene. Adnotarile reflecta solutiile privind problemele importante in domeniul cooperarii judiciare internationale in materie penala, unele controversate, din practica judiciara. Intregul volum urmareste jurisprudenta la zi a Curtii de Justitie a Uniunii Europene, care va continua sa ghideze si sa aiba autoritate de lucru interpretat, inclusiv pentru viitoarea jurisprudenta nationala. Lucrarea isi propune sa raspunda unor situatii interpretabile realizand nu numai o trecere in revista a unor probleme din practica judiciara si o sistematizare a lor, dar oferind si raspunsuri punctuale si argumentate in vederea interpretarii si aplicarii unitare a instrumentelor de cooperare judiciara internationala in materie penala.

In elaborarea lucrarii a fost folosit materialul legislativ, jurisprudential si documentar existent pana la data de 1 octombrie 2021.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 688
Apariția: 2022
Coperta: Copertă moale