Combaterea coruptiei prin mijloace administrative. O analiza a agentiei nationale de integritate (LIVRARE: 7 ZILE)

Dana Mantarau

La comandă

Livrare în decurs de 7 zile!

Vă mai recomandăm

Arta subtilă a nepăsării (LIVRARE: 15 ZILE)

MARK MANSON

392,00 MDL
 Zidane

Colecția Fotbaliști Celebri

199,00 MDL
   Forța Gândirii Pozitive (LIVRARE: 15 ZILE)

Norman Vincent Peale

400,00 MDL

Descriere

Combaterea coruptiei prin mijloace administrative. O analiza a agentiei nationale de integritate, Dana Mantarau 

 

Lucrarea de fata reprezinta prima analiza din mediul academic romanesc referitoare la combaterea fenomenului coruptiei prin mijloace administrative. Este un studiu aplicat privind functionarea si rolul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) din Romania, prima institutie administrativa autonoma de la nivelul Uniunii Europene specializata in verificarea averilor, conflictelor de interese si regimului incompatibilitatilor.

Cititorul se va familiariza cu teorii si practici in combaterea coruptiei, cu accent asupra utilizarii declaratiilor de avere si de interese si, in mod corelativ, cu sistemele existente in intreaga lume de gestionare a acestora. Vor fi prezentate geneza si dificultatile intampinate in operationalizarea ANI, momentele importante in concretizarea functionalitatii acesteia, evolutia sa conform rapoartelor emise in cadrul MCV, precum si analiza perceptiilor factorilor interesati.

Dana Mantarau este doctor al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul Universitatii din Bucuresti. Pe parcursul studiilor, a obtinut o bursa Erasmus la Université Libre de Bruxelles (Belgia), dar si la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii al Academiei Romane. Domeniile sale de interes academic sunt mecanismele de combatere a coruptiei, sistemele nationale de integritate si transparenta decizionala. Activitatea sa profesionala se desfasoara in aria managementului fondurilor europene, unde activeaza de peste 10 ani, participand la implementarea mai multor proiecte in domeniul social, cresterii capacitatii administrative a institutiilor publice, dar si inovarii tehnologice, in calitate de expert si consultant. Detine acreditare internationala in domeniul managementului de proiect.
 

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 334
Apariția: 2021
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 17 x 24 cm