Biblioteca Adevărul, Vol. 93. Om Bogat, Om Sărac. Vol.1

Irwin Shaw

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Biblioteca Adevărul, Vol. 90. La Răsărit de Eden. Vol. 1

John Steinbeck

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 92. Tarzan din Neamul Maimuțelor

Edgar Rice Burroughs

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 89. Revolta de pe Bounty

Sir John Barrow

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 88. Taras Bulba. Mantaua. Nasul. Vii

Nicolai Vasilievici Gogol

200,00 MDL

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Om bogat, Om sarac”, romanul care a devenit bestseller international imediat ce a vazut lumina tiparului, in 1969, urmareste destinele cu suisuri si coborasuri neasteptate ale celor trei copii ai cuplului Mary Pease - Axel Jordache: Gretchen, Rudolph si Thomas , de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial pana la sfarsitul anilor '60.

Mezinul Rudolph este fiul cel bun, inteligent, harnic si linistit, care vede educatia ca un pasaport spre o viata mai buna. Thomas, in schimb, este indolent si agresiv si pare a nu avea alt scop in viata decat acela de a deveni cu orice chip oaia neagra a familiei. In ceea ce o priveste pe Gretchen, ea vrea doar o un trai linistit alaturi de persoana iubita, dar cautarea barbatului care sa-i ofere asa ceva o aduce in preajma unor indivizi total nepotriviti cu idealul ei de fericire. Nucleul romanului il reprezinta insa antagonismul dintre cei doi frati, aflati intr-o competitie acerba si intre care se va instala o ostilitate fatisa, transformata in scurta vreme in ura.

Dupa ce Thomas fuge de acasa, fiecare din frati o porneste pe drumul sau - Rudolph devine om de afaceri de succes si politician de marca, iar Thomas, vesnic in cautarea fericirii, ajunge pe rand boxer, marinar si se inconjoara de oameni de joasa speta.

Cu toate acestea, conflictul dintre cei doi, numai aparent o reluare a luptei biblice intre Cain si Abel, este deosebit de complex, ceea ce ne dovedeste inca o data ca viata nu e zugravita numai in tonuri de alb si negru, ci ca, dimpotriva exista nenumarate nuante de gri; iar Irving Shaw a stiut sa aleaga cu mult talent dintr-o intreaga paleta de culori, astfel incat in romanul sau binele si raul, frumusetea si uratenia nu sunt niciodata absolute.

”Om bogat, Om sarac” e prin urmare o poveste complexa despre dragoste si ura, lacomie si disperare, succes si coruptie, tristete si bucurie, frica de viata si frica de moarte - toate sentimentele omenesti pe care fiecare dintre noi le-a incercat vreodata.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 340
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 9786065392355