Provocările şi Impedimentele Participării Femeilor în Procesul Public şi Politic [eBook]

Provocările şi Impedimentele Participării Femeilor în Procesul Public şi Politic [eBook]
0,00 MDL (0,00 RON)

Descriere

ADEPT a elaborat studiul "Provocările şi impedimentele participării femeilor în procesul public şi politic" pentru a măsura impactul paradigmei de gen în Moldova determinând cum femeile se identifică şi se poziţionează în spaţiul public şi cum apreciază şi plasează bărbaţii femeile în cadrul parteneriatelor politice.

Un prim obiectiv propus a fost de a stabili care sunt, pe de o parte, provocările, iar pe de alta dificultăţile cu care se confruntă femeile şi care le împiedică să participe şi să se implice mai activ în funcţiile de decizie din viaţa publică la nivel local şi naţional.

Un alt obiectiv al studiului a fost de a diagnostica în ce măsură partidele politice din Republica Moldova reprezintă medii favorabile pentru susţinerea şi promovarea femeilor în politică.

Studiul a fost elaborat în baza chestionarului, formulat de către echipa de implementare a proiectului, care s-a axat pe trei probleme cheie: 1. Percepţia problematicii de gen; 2. Cadrul legal şi practicile de gen în Republica Moldova; 3. Participarea femeilor în viaţa publică şi politică în Republica Moldova.

Publicaţia apare în cadrul proiectului "Consolidarea participării femeilor în procesul politic în Moldova" realizat de către Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova.

www.e-democracy.md

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Brand: Gunivas
Apariția: 2006
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1,8 MB
Pagini Ediție Print: 84
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri