Biblioteca Adevărul, Vol. 35. Pisica. Casa de pe canal

Georges Simenon

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

Fară să-i adreseze niciun cuvânt, în aceeaşi tăcere, femeia desface bileţelul şi descoperă scris pe el doar atât: „Pisica". La rândul său, Marguerite îi înmânează soţului ei un bilet pe care scrie: „Papagalul!".

Emile este convins că soţia sa l-a otrăvit pe multiubitul lui Joseph, pe care îl găseşte mort în pivniţă. Principalul motiv pentru care o suspectează de uciderea motanului este acela că ea nu îndrăgise niciodată pisicile. Ba, mai mult, îl sfidase, aducând în casă un papagal pe care îl ocrotea cu o dragoste părintească. De acum, războiul este declarat. Cei doi soţi sistează orice dialog între ei, nu comunică decât prin bileţele şi atunci urmăresc doar să se atace unul pe celălalt.

Fiecare dintre ei îşi doreşte să scape de încorsetarea acestui al doilea mariaj în care s-au implicat, dar, în cele din urmă, îşi dau seama că, în ciuda ostilităţii dintre ei, mariajul este un rău necesar. Cel doi bătrâni sunt uniţi printr-o ură pe care o rumegă zile în şir, într-o monotonie apăsătoare. Ei îşi trăiesc zilele rămase din viaţă cu scopul unic de a-şi face rău unul altuia, însă nimic nu e mai dureros decât pierderea adversarului, aşa cum va reieşi din ultimele pagini ale cărţii.

Despre Autor

Georges Joseph Christian Simenon (n. 13 februarie 1903; d. 4 septembrie 1989) a fost un scriitor belgian prolific, care a publicat o sută nouăzeci și două de romane, o sută cincizeci și opt de povestiri și numeroase articole și rapoarte. El este cunoscut pentru crearea comisarului Maigret, personajul principal al romanelor și povestirilor sale polițiste. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 272
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-973-199-976-0