Biblioteca Adevărul, Vol. 39. Cianură pentru un surâs. Bună seara, Melania!

Rodica Ojog-Brașoveanu

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Descrierea Cărții

O inundaţie ce se produce în imobil zdruncină la un moment dat rutina zilnică a Melaniei şi a colocatarilor, lăsând loc pentru neprevăzut şi tensiune. Valerica Scurtu, o fată bătrână, urâtă şi plină de frustrări, împreună cu Matei, un sculptor ratat, Panaitescu, un individ lipsit de culoare, şi bătrânul Popa, a cărui principală ocupaţie este să urmărească rubrica de decese din ziar, mută mobila masivă din loc, în încercarea de a elibera peretele afectat de inundaţie. Sub ochii tuturor celor prezenţi. Matei scoate dintr-un scrin vechi două suluri de pânză pe care le desface ca să descopere cu stupefacţie că acestea nu erau altceva decât picturi autentice realizate de Goya şi Rembrandt.

Convinşi că vor deveni cu toţii oameni bogaţi, cei cinci vecini decid să nu spună nimănui nimic despre comoară şi încep să-şi facă planuri despre cum să obţină cât mai mulţi bani de pe urma acelor tablouri autentice. în timpul discuţiilor aprinse, Panaitescu se stinge din viaţă, prăbuşindu-se sub privirile nedumerite ale celorlalţi. Melania Lupu este cea care descoperă că Panaitescu a fost otrăvit cu cianură şi are prilejul de a scoate la iveală calităţi pe care niciunul dintre cei cu care locuise ani de-a rândul nu le bănuise. Ea va face faţă cu succes tuturor surprizelor, demonstrând o inteligenţă, o perspicacitate şi o stăpânire de sine pe cât de folositoare, pe atât de admirabile.

Despre Autor

Rodica Ojog-Brașoveanu (n. 28 august 1939, București, d. 2 septembrie 2002) a fost o scriitoare de romane polițiste din România. Până în 1999, după propriile declarații, a publicat 35 de romane, în majoritate polițiste, dar și câteva istorice și unul științifico-fantastic. Modelele preferate sunt Edgar Wallace, Georges Simenon, Karl May, iar dintre autorii români, Theodor Constantin și Haralamb Zincă. A fost supranumită „Agatha Christie a României". - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 416
Apariția: 2009
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 978-606-539-042-3