Maestrul și Margareta (Top 10+) (LIVRARE: 15 ZILE)

Mihail Bulgakov

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Descriere

Traducere din limba rusa de Natalia Radovici.

Romanul Maestrul si Margareta este o uriasa punere in scena a doua lumi istorice cu totul diferite. In plina epoca stalinista, in care ratiunea exclude orice interventie a supranaturalului, Moscova e rascolita de ispravile unui magician si ale acolitilor sai, un motan negru si-un personaj ciudat, cu pince-nez, care-i pedepsesc pe moscoviti pentru pacatele ascunse.

Retras fara speranta intr-un sanatoriu, autorul unui roman monumental, acum ars, despre viata in vremea lui Pilat din Pont, isi traieste deznadejdea amoroasa, caci nu-si vede viitorul alaturi de frumoasa lui iubita, Margareta. Intr-o alta vreme, Pilat din Pont ingaduie scirbit executia lui Yeshua Ha-Nozri, cunoscut mai apoi ca Iisus, si-l blestema inciudat pe preotul Caiafa cel ticalos. 
 
Totul isi gaseste insa reparatie in lumea draceasca, „cu cinci dimensiuni”, a lui Bulgakov: maestrul isi revede iubirea pierduta, pe Margareta, dar si romanul, caci „manuscrisele nu ard”; Iuda, tradatorul lui Yeshua, isi pierde argintii si viata, iar lumea moscovita putrida isi primeste lectia.


Despre Autor

Mihail Afanasievici Bulgakov, nascut la Kiev in 1891, fiul unui profesor de dogmatica de la Academia de Teologie din oras, absolva stralucit Facultatea de Medicina a Universitatii din Kiev, practicindu‑si, timp de patru ani, profesiunea cu deosebita competenta. Stabilit definitiv la Moscova in 1921, renunta la medicina in favoarea literaturii si publicisticii.

De o mare diversitate – foileton, schita, povestire, nuvela, roman, farsa, drama etc. –, scrierile sale au o inconfundabila unitate a viziunii. Contestat ade­sea cu virulenta de critica vremii – sa nu uitam anii dramatici in care si‑a desfasurat activitatea literara, 1920‑1940 –, a reusit sa publice prea putin in timpul vietii, antologicele naratiuni fantastice Diavoliada si Ouale fatale, precum si romanul Garda alba numarindu‑se printre exceptii. Adevarata glo­rie a lui Bulgakov este postuma. Pina si capodopera sa, Maestrul si Margareta, la care a lucrat si dupa ce si‑a pierdut vederea, pina in ultima zi a vietii, a aparut in U.R.S.S. abia in 1967, an ce marcheaza inceputul publicarii masive a operelor lui Bulgakov peste granita, inclusiv in Romania.

 

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 492
Apariția: Martie 2014
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
ISBN: 978-973-46-4345-5