Familia de'Medici [eBook]

Alexandre Dumas

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

   Cei Trei Muschetari [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL
   Contele de Monte-Cristo. Vol. I [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL

Descriere

Familia de'Medici se situeaza in categoria celor mai putine cunoscute opera a lui Dumas. Cartea in sine nu este una beletristica ; este un jurnal al unei familii. Pot spune ca Familia de"™Medici este un arbore genealogic al uneia dintre cele mai cunoscute si influente familii (clan) care a existat in epoca medievala si pana in anul 1737 (in Italia).

Cartea abordeaza o perioada mare de timp, din anul 1265 si pana in anul 1735. M-au surprins detaliile vestimentale exagerate si descrierile locatiilor din orasele medievale italiene; dar nu in ultimul rand peripetiile prin care trec numerosi membri ai familiei de'Medici, printre care asasinari, incesturi, adulter, unii ajung cardinali, altii papi la Roma, precum si conflictele dintre familia de"™Medici si alte clanuri.

Recenzii

”Când am auzit prima oară de familia de Medici eram în clasele mici. Am auzit prima oară la ora de desen când am învăţat despre mormintele lui Lorenzo şi Giuliano de Medici care au fost făcute de vestitul Michelangelo. De atunci am fost de-a dreptul fermecată de această familie Florentină care s-a extins pe sute de ani şi a cărui ultim descendent s-a stins în anii 1700.

Alexandre Dumas a reuşit în cartea sa,să cuprindă această vestită familie de la primul până la ultimul membru. O carte de capă şi spadă, de comploturi şi intrigi, de frumuseţi şi favoriţi care merită citită. O carte bună pentru iubitorii de istorie dar şi pentru cei de artă, o carte care te ţine în suspans.” -- Dr. Oana Pop, http://oanapop.wordpress.com

”Fara nicio recomandare sau vreo informatie anume, intr-o seara s-a strecurat in mainile mele o carte semnata de marele maestru Alexander Dumas. Avea copertile rosii si cartonate, cu poze si tehnoredactata frumos. In acel moment m-am decis s-o profundez, sa-i descopar secretele, dar am ramas uimit si dezamagit.

Daca nu aveti nimic de citit, sunteti intr-o stare de indiferenta, Familia de"Medici este o carte buna de citit; recomand cartea celor care isi petrec o buna parte din viata studiind istoria, numai acestia pot aprecia adevarata ei valoare.” -- Gabriel Stan, http://www.bookblog.ro/x-gabriel-stan/familia-de-medici/

Despre Autor

Alexandre Dumas s-a nascut in 24 iulie 1802 la Villers-Cotterets. Tatal sau, Thomas-Alexandre Dumas, general in armata lui Napoleon, cade in dizgratia acestuia si moare in 1806, lasandu-si familia intr-o situatie materiala precara. Creator de eroi legendari, dramaturg si romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerandu-l un geniu de forta lui Balzac si Hugo.

 Scrie drame istorice si moderne, tragedii, comedii, creand o opera dramatica deosebit de bogata. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capa si spada. Semneaza aproape 300 de romane.

Mai multe informații

Limba: Română
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da