Contele de Monte-Cristo. Vol. I [eBook]

Alexandre Dumas

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

   Contele de Monte-Cristo. Vol. II [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL
   Contele de Monte-Cristo. Vol. III [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL

Descriere

Contele de Monte-Cristo (în franceză Le Comte de Monte-Cristo) este un roman publicat în 1844 de scriitorul francez Alexandre Dumas tatăl. Romanul povestește viața lui Édmond Dantes care a fost închis, fiind considerat informator al „Uzurpatorului” (Napoleon Bonaparte). A fost arestat de către autorități chiar în ziua logodnei sale cu Mércedes și dus la închisoarea din satul său, urmând ca apoi să fie judecat de către procurorul de Villefort.

Pe drum spre Marsilia, Edmont Dantes preia o scrisoare din partea lui Napoleon. În port acesta este arestat pe baza mărturiei mincinoase a lui Danglars și Fernand și incarcerat la Chateau d'If pentru 14 ani. Acolo se împrietenește cu părintele Faria care-i lasă ca moștenire secretul comorii de pe insula Monte-Cristo. După ce scapă, acesta se întoarce pentru a se răzbuna.

Romanul ”Contele de Monte-Cristo” a fost adăugat în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață" coord. Peter Boxall, Profesor de Limbă Engleză la Universitatea Sussex.

Imagini din filmul The Count of Monte Cristo (2002)

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 


 

 

 


 Recenzii

Contele de Monte Cristo este una dintre cele mai captivante carti pe care le-am citit si, fara indoiala, unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui Alexandre Dumas. Este genul de carte care speri sa nu se mai termine. Un roman de cinci stele, care se citeste cu sufletul la gura si care surprinde in multe momente, in primul rand prin ingeniozitatea "contelui" si, in al doilea rand, prin ambitia si consecventa cu care acesta isi urmareste si realizeaza planurile.” -- Andrei Rosca, http://www.bookblog.ro/altele/contele-de-monte-cristo/

”Reinventat în film, faţă de romanul lui Alexandre Dumas, Contele de Monte Cristo rămâne un personaj dominant, calculat, dar mult mai uman; obsedat de ură şi de a-şi lua revanşa, el nu poate totuşi să ignore graniţa dintre dreptate şi răzbunare. Chiar şi servitorul său loial, Jacopo, interpretat cu o notă comică de Luis Guzmán, este o voce a raţiunii, punând sub semnul întrebării planurile de răzbunare ale lui Monte Cristo. Şi în timp ce Contele din roman nu are nici o dificultate în a împăca credinţa sa în Dumnezeu cu campania sa de răzbunare, cel din film este conştient de dilema morală care i se ridică, şi de faptul că mărturisirea sa ateistă este o apărare imperfectă.” -- http://alexandratelich.blogspot.com/2010/05/contele-de-monte-cristo-de-alexandre.html

”Celebrul roman al lui Dumas, cu numeroase ecranizări la activ, începe cu încarcerarea eroului, Edmond Dantès, în Château d'If, fiind denunţat de rivalii săi pentru faptul de a-i fi rămas fidel lui Napoleon, chiar înainte de revenirea împăratului din Elba din 1815. în timpul celor 15 ani de detenţie, el îl cunoaşte întâmplător pe abatele Faria, care îl educă şi îi dezvăluie secretul unei comori bine ascunse pe insula Monte-Cristo. Edmond evadează din închisoare, strecurându-se în locul abatelui mort într-un sac aruncat în mare. Astfel începe transformarea lui Edmond Dantès în contele de Monte-Cristo.

Contele, acum bogat, se răzbună necruţător pe denunţători. Fiecare dintre ei este supus unei serii de pedepse pline de imaginaţie, în timp ce acţiunea se mută de la Roma la Marea Mediterană şi la Paris şi în împrejurimi. Intriga ingenioasă include secrete păstrate şi dezvăluite, limbajul semnelor, ierburi otrăvitoare şi multe altele. Dar, dincolo de naraţiunea captivantă, Dumas se concentrează asupra coruptei lumi financiare, politice şi judiciare din Franţa, din perioada restauraţiei monarhiei ca şi asupra unor figuri marginale precum deţinuţii, care o populează.

în final, contele se întreabă dacă, pedepsind în căutarea dreptăţii, nu a ajuns să uzurpe puterile lui Dumnezeu. Această poveste pasionantă de răzbunare, aparent fantastică, este o naraţiune în maniera lui Walter Scott, în sensul nerespectării exacte a realităţii istorice. Romanul, cu desfăşurarea sa graduală, oferă o reflecţie neobişnuită asupra fericirii şi justiţiei, omnipotenţei şi câteodată întoarcerii obsedante în trecut.”

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Despre Autor

Alexandre Dumas s-a nascut in 24 iulie 1802 la Villers-Cotterets. Tatal sau, Thomas-Alexandre Dumas, general in armata lui Napoleon, cade in dizgratia acestuia si moare in 1806, lasandu-si familia intr-o situatie materiala precara. Creator de eroi legendari, dramaturg si romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerandu-l un geniu de forta lui Balzac si Hugo.

 Scrie drame istorice si moderne, tragedii, comedii, creand o opera dramatica deosebit de bogata. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capa si spada. Semneaza aproape 300 de romane.

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1844
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-3 MB
Pagini Ediție Print: 368
Compatibil cu Kindle: Da