Talismanul [eBook]

Walter Scott

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

     Notre-Dame de Paris (română) [eBook]

Victor Hugo

0,00 MDL
   Ivanhoe (Română) [eBook]

Walter Scott

0,00 MDL

Descriere

„Talismanul” scris de Walter Scott ne poartă în lumea bătăliilor medievale dintre creştini, conduşi de Richard I “Inimă de leu” şi musulmani, conduşi de Saladin. Nu acurateţea faptelor istorice primează acum, după 900 de ani de la desfăşurarea lor, ci, cred eu, cavalerismul combatanţilor, spiritul lor de “fair-play”. Autorul subliniază în roman  diferenţele dintre religii, mentalităţi, concepţii şi cam ce era la modă pe la 1200.

 Îmi place modul cum Walter Scott ne comsideră martori la  întâmplările care urmează să apară. El spune “cruciatul nostru”, vrând parcă să devenim participanţi implicati emoţional la viitoarele fapte de vitejie. “Cavalerul mergea singur prin zona aridă a Mării Moarte, pentru că mica suită, ce-l însoţise dincolo de hotarul ţării în care se născuse, se răzleţise, pe măsură ce i se micşorau şi mijloacele de întreţinere şi singurul scutier ce-i ma rămăsese era bolnav la pat, şi deci în neputinţă de a-şi urma stăpânul. Aşadar, călătorea singur[…].
 
Prezenţa eroului lui Scott în preajma Mării Moarte e explicabilă: a fost trimis de “mai marii Sfintei Cruciade” cu un mesaj de pace către Saladin. Fiind şi un cavaler plin de virtute, doar unul ca el putea primi o misiune atât de riscantă.  „Pe vremurile cavalerismului, încredinţarea unei misiuni periculoase sau trimiterea într-o aventură plină de primejdii era adesea un mijloc de răsplată pentru faptele de vitejie săvârşite, socotindu-se acest lucru drept o laudă pentru isprăvile precedente - după cum într-un urcuş anevoios pe munte, căţărarea pe o stâncă mai înaltă duce spre locuri şi mai periculoase.” -- Horia Picu


Despre Autor


 Sir Walter Scott (15 august 1771 – 21 septembrie 1832) a fost un scriitor scoțian prolific și un poet popular în Europa în timpul vieții sale. Se poate spune că Scott a fost primul autor de limbă engleză care a avut o carieră internațională în timpul vieții, cu mulți cititori din întreaga Europa, Australia și America de Nord.

 Poeziile și proza lui sunt încă citite și multe din scrierile lui rămân scrieri de referință atât pentru literatura engleză, cât și pentru literatura scoțiană. Printre operele sale celebre se numără "Ivanhoe", "Rob Roy", "The Lady of The Lake", "Waverley", "The Heart of Midlothian" și "The Bride of Lammermour". Există un număr de traduceri ale operelor lui Sir Walter Scott în limba română.- Wikipedia


Mai multe informații

Limba: Română
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 2 MB
Compatibil cu Kindle: Da