Notre-Dame de Paris (română) [eBook]

Notre-Dame de Paris (română) [eBook]
0,00 MDL (0,00 RON)

Descriere

Povestea simplă şi emoţionantă a cunoscut o posteritate impresionantă. Sub titlul "Esmeralda" sau "Cocoşatul de la Notre Dame", a fost ecranizată de nenumărate ori, de la filmul mut din 1905, la musicalul "Notre Dame de Paris" din 1999. Actori celebri au dat viaţă personajelor principale. Gina Lollobrigida, Lesley-Anne Down, Aka Noa au fost Esmeralda, iar în rolul lui Quasimodo s-au perindat Anthony Quinn sau Anthony Hopkins.


Povestea lui Hugo a fost repovestită în cele două opere "Esmeralda", pe muzica compusă de Dargomyzhsky, respectiv Arthur Goring Thomas, în filmul Disney adaptat în manieră "Gothic", în musicalul rock prezentat în 1998 la Seattle pe muzica lui C. Rainez Lewis.

Potrivit datelor din Guinness Book of Records, un alt musical, canadiano-francez, din acelaşi an inspirat de „Notre Dame de Paris", pe muzica lui Riccardo Cocciante, a fost cel mai popular exemplar al genului din toate timpurile.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Despre Autor

Victor Hugo (n. 26 februarie 1802 - d. 22 mai 1885) a fost un poet, dramaturg, romancier și uneori pictor, de origine franceză. Scriitor romantic, a fost pair al Franței din 1845, senator al Parisului și membru al Academiei Franceze din 1841. Printre operele sale cele mai cunoscute pot fi numite Mizerabilii și Notre-Dame de Paris.

"Umană prin detaliu și semnificație, inumană prin proporții", cum preciza Albert Thibaudet, opera lui Hugo copleșește prin titanismul fabulos al imaginației și prin îndrăzneala novatoare a limbajului poetic, fiind considerată "cel mai mare fenomen" al literaturii franceze.

Victor Hugo a murit la 22 mai 1885, iar la funeraliile sale au luat parte mai mult de două milioane de oameni care l-au admirat și au vrut să-l însoțească pe ultimul drum. Este înmormântat în Panteonul din Paris.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Notre-Dame de Paris
Limba: Română
Apariția: 1831
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1,02 MB
Pagini Ediție Print: 576
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

Ador cartea asta
Doamne, ador cartea asta , o poveste minunata
Evaluarea
Parerea lui Ana-Maria / (Plasată la data 06.06.2013)
Acelasi farmec!
Am citit-o in romaneste pe vremea cand eram adolescenta. Acum 10 ani am recitit-o in engleza. Acelasi farmec!
Evaluarea
Parerea lui Dorina / (Plasată la data 06.06.2013)