Marele Gatsby [Carte Electronică]

Marele Gatsby [Carte Electronică]
0,00 MDL (0,00 RON)

Descriere

În 1999, suplimentul literar al ziarului The Washington Post declara Marele Gatsby drept al doilea mare roman scris în engleză, după Ulise de James Joyce.

”Iubirea este iubire, si nu poate fi controlata capacitatea de a se indragosti a unui om. Pentru ca fiecaruia i se poate intimpla la un moment dat sa ii cada cu tronc o persoana cu totul diferita de ceea ce ar fi crezut ca poate aprecia, poate chiar opusul idealului feminin / masculin pe care il avea pina atunci. Iar Gatsby va avea drept ideal, motivatie si sens de a trai pe Daisy.

Pentru ea se va imbogati, pentru ea va da petreceri fastuoase la care vor veni tot felul de persoane necunoscute, caracterizate de snobism pina in maduva oaselor, doar in speranta in care femeia iubita ar fi ajuns si ea la un moment dat, iar fiecare detaliu de care va tine cont va fi raportat obsesiv la Daisy.” -- Marinela GHEORGHE, 13 mai 2013, pe TownPortal.ro


Vezi Trailerul Ecranizării

Filmul este o producție americano-canadiană în regia lui Baz Luhrmann. Lansarea a avut loc la 10 mai 2013. În rolurile principale sunt Leonardo DiCaprio, Joel Edgerton și Tobey Maguire. Bugetul filmului este estimat la 105,000,000 dolari.


Despre Autor

Francis Scott Key Fitzgerald (1896‑1940) s‑a nascut in St. Paul, Minnesota. A publicat primul roman, This Side of Paradise (Dincoace de paradis ; Polirom, 2005), in 1920, an in care s‑a casatorit cu Zelda Sayre, ea insasi scriitoare.

S‑a bucurat de la bun inceput de o imensa popularitate, dar si de recunoastere critica, fiind considerat unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai „generatiei pierdute”.

Capodopera sa, The Great Gatsby (Marele Gatsby; Polirom, 2002, 2007, 2011), a aparut in anul 1925. Urmatorul mare roman, Tender Is the Night (Blindetea noptii; Polirom, 2001, 2009), a fost publicat in 1934.


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Great Gatsby
Limba: Română
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da

Pareri