Laleaua Neagră [eBook]

Alexandre Dumas

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

   Contele de Monte-Cristo. Vol. I [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL
   Cei Trei Muschetari [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL

Descriere

Autor de romane istorice de aventuri, Alexandre Dumas ne poarta prin intermediul romanului “Laleaua neagra” in Olanda secolului al XVII-lea, astfel ca pret de cateva ore avem ocazia sa parasim lumea agitata in care traim, pentru a intra intr-o lume in care “a dispretui florile inseamna a jigni pe Dumnezeu”, iar “cu cat o floare e mai frumoasa, cu atat, dispretuind-o, jignesti mai mult pe Dumnezeu.”

Mult ravnita floare, obiectul unui premiu de o suta de mii de florini oferiti celui ce o creeaza, da nastere unui lant de evenimente, al carui principal protagonist este Cornelius van Baerle. Acuzat pe nedrept de tradare, el este inchis pe viata, aceasta sentinta reprezentand si curmarea unicului sau vis: descoperirea marii Lalele Negre, considerata in Olanda acelor timpuri, cea de-a opta minune a lumii. In inchisoare o cunoaste insa pe Roza, frumoasa “frizona cu ochi albastri”, fiica temnicerului Gryphus. Daca pana atunci singura stapana a inimii lui Cornelius fusese mult ravnita floare, in sufletul sau ia nastere un nou sentiment, acela al iubirii pentru Roza, fata care il cucereste prin simplitatea si naivitatea sa, dar mai ales, fata ce va realiza visul sau de o viata.

Recenzii

”Desi nu este o carte pe care sa ajungi sa o iubesti, este o carte ce iti poate intari credinta in dreptatea sociala si iti poate readuce in suflet speranta in triumful unei iubiri inocente. Precum intr-un basm, finalul aduce rezvolvarea intregii intrigi, greselile fiind sunt recunoscute si remediate. Desi personaje precum Isaac Boxtel sau Gryphus stirbesc la un moment dat aura acestei lumi, rautatea lor si comportamentul nedrept sunt in final invinse de dragostea si adevarul ce restabilesc echilibrul initial.” -- http://www.blog42.ro

Despre Autor

Alexandre Dumas s-a nascut in 24 iulie 1802 la Villers-Cotterets. Tatal sau, Thomas-Alexandre Dumas, general in armata lui Napoleon, cade in dizgratia acestuia si moare in 1806, lasandu-si familia intr-o situatie materiala precara. Creator de eroi legendari, dramaturg si romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerandu-l un geniu de forta lui Balzac si Hugo.

 Scrie drame istorice si moderne, tragedii, comedii, creand o opera dramatica deosebit de bogata. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capa si spada. Semneaza aproape 300 de romane.

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1850
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da