Doctorul Misterios. Vol. II - Fiica Marchizului [eBook]

Alexandre Dumas

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

   Cei Trei Muschetari [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL
   Contele de Monte-Cristo. Vol. I [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL

Descriere

”Doctorul misterios” face parte, alaturi de Conjuratii, Joseph Balsamo etc., din ciclul romanelor istorice inchinate Revolutiei Franceze. Dumas reinvie aici, in stilul sau plin de verva spirituala si retorica avantata, evenimentele anului 1792, imbinand aventura cu documentul in pagini captivante.

Fiica marchizului continua actiunea trepidanta si implineste destinele personajelor din Doctorul misterios. Atentia cititorului este desigur atrasa mai ales de dragostea romantica a eroilor principali: Jacques Merey ("doctorul misterios") si Eva de Chazelay ("fiica marchizului").

Recenzii

”Aaa…Inca o carte de Dumas.Trebuie sa precizez ca e genul  de carte pe care o mai gasesti in colturile intunecate ale unei biblioteci,sau intr-un anticariat.Dovada ca nici nu am gasit o poza pentru ea.Si nu din cauza ca nu merita,ba din contra!E fantastica.Pricina e urmatoarea:Dumas are atat de multe carti,incat nu se stie daca sau cand va fi reeditata.Dar nu conteaza cum arata.Veche sau noua,daca ati pus mana pe ea,cititi-o!

Specific lui Dumas,romanul e unul istoric si prezinta revolutia franceza din perioada Mariei-Antoaneta si a lui Ludovic al XVI-lea.Dar ca sa fie si mai interesanta,revolutia se impleteste armonios cu o povestea de dragoste dintre Jacques Merey(despre el e vorba in titlu)si Eva,o biata fata care pana la varsta de 12-14 ani  traia ca o leguma,fara sanse de viata.

Ce imi place la Dumas,este ca are descrieri,destul de numeroase,dar care sunt scrise de un asemenea talent incat nu mi-am dat seama ca erau descrieri.Bineinteles,nu descria o perdea in cateva pagini ca Anne Rice.

Un alt atuu al scritorului,mai e faptul ca cititorul nu realizeaza cum trec paginile.Scrie foarte usor,e lecturabil.

De asemenea,din romanele lui invatam multa istorie (desi acest lucru nu acapareaza cartile). Astfel,veti ajunge sa faceti diferenta intre Ludovicii si Carolii pe care i-a avut Franta (eu mereu i-am incurcat).

”Jacques Merey este un renumit doctor care se muta intr-un mic oras unde refuza cu indarjire sa trateza pacientii instariti,ajutandu-i numai pe cei cu suflet bun si nefavorizati de soarta.Astfel,intr-o zi este chemat de cetatenii orasului,sa prinda un biet caine care a turbat.Nu numai ca salveaza cainele,dar animalul il si conduce la stapana sa,o fata de 7 ani, care era ingrijita de un braconier si de mama sa.Fata,idioata(termenul inseamna bolnava mintal),traia ca o leguma.Vazand in ea un potential mod prin care isi va putea exercita puterea de binefacator,Jacques o ia pe copila si incepe un lung proces de vindecare.

Dar la varsta de 14 ani,se dovedeste ca fata,numita Eva si acum vindecata,e fiica unui marchiz din acel tinut.Astfel cei 2 sunt despartiti,fara sa se tina cont de dragostea lor reciproca.In aceeasi perioada izbucneste si  Revolutia Frannceza,iar doctorul este numit reprezentant al micului oras.

Torusi, niciodata nu o uita pe Eva si o cauta neincetat.Acest roman sfarseste prin aflarea adresei Evei de catre Jacques si plecare lui dupa ea.” -- http://mikaella15.wordpress.com

Despre Autor

Alexandre Dumas s-a nascut in 24 iulie 1802 la Villers-Cotterets. Tatal sau, Thomas-Alexandre Dumas, general in armata lui Napoleon, cade in dizgratia acestuia si moare in 1806, lasandu-si familia intr-o situatie materiala precara. Creator de eroi legendari, dramaturg si romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerandu-l un geniu de forta lui Balzac si Hugo.

 Scrie drame istorice si moderne, tragedii, comedii, creand o opera dramatica deosebit de bogata. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capa si spada. Semneaza aproape 300 de romane.

Mai multe informații

Limba: Română
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da