Ce reprezintă eBooks?eBooks sau cărți electronice reprezintă publicații digitale, constând din text și imagini, ce pot fi citite cu ajutorul diferitor dispozitive, cel mai întâlnit în acest sens fiind eReaderul.


Ce reprezintă un eReader?eReaderul este un dispozitiv electronic mobil, destinat lecturii cărților electronice. Datorită tehnologiei ”e-ink”, ecranul unui eReader imită foarte bine hârtia, nu obosește ochii și permite lectura la lumina soarelui. Utilizatorul unui eReader poate alege mărimea caracterelor, căuta cuvinte în text, sublinia citate etc. Durată de lucru a bateriei este de 2-4 săptămâni.


Care sunt formatele cărților electronice?


 

Cărțile electronice apar în fața cititorilor sub formă de fișiere, care la rândul lor aparțin diferitor formate:

Mobi (Kindle) - acest format permite ajustarea textului (dimensiunea caracterelor, spaţiu între rânduri etc.) în dependenţă de preferinţele utilizatorului şi a caracteristicelor tehnice ale dispozitivului. Disponibil pentru: computer personal, tabletă, smartphone și eReaderele Amazon Kindle.

ePub - format standart pentru cărțile electronice, asemănător cu Mobi (Kindle). Disponibil pentru: computer personal, tabletă, smartphone și majoritatea eReaderelor, cu exceția Amazon Kindle.

PDF - format ce afișează cartea electronică într-o structură fixă. Spre deosebire de Mobi și ePub, textul nu se ajustează după dimensiunea ecranului. Este utilizat mai mult pentru computer personal și tabletă.


Vezi cărțile electronice disponibile pe Bestseller.md!


Ce reprezintă Adobe DRM?


 

Adobe DRM este o soluție de protecție contra copierii neautorizate a cărților. Deschiderea cărților cu protecția Adobe DRM necesită autorizarea programei sau dispozitivului cu contul Adobe, care se poate crea în mod gratuit și rapid la acest link.


Cum pot fi citite cărțile electronice?


 

Cărțile electronice pot fi citite prin intermediul diverselor dispozitive electronice, cum ar fi: computer personal, eReader, tabletă sau smartphone. În dependență de dispozitivul ales, vezi mai jos pașii ce urmează a fi parcurși.


Computer Personal

 • Pentru formatul Mobi (Kindle) instalează pe computer programul Kindle pentru PC sau Kindle pentru MAC
 • Pentru formatele ePub și PDF instalează pe computer programul Adobe Digital Editions (Windows sau Macintosh)

Cărțile electronice cu protecție Adobe DRM, pe care le puteți deosebi prin formatele ePub (Adobe DRM) și PDF (Adobe DRM), pot fi citite cu ajutorul programelor Adobe Digital Editions după autentificare cu contul Adobe.

Vezi Tutorial: Cum citesc cărți pe Computer Personal?

În cazul în care ebook-ul este disponibil în toate cele 3 formate de mai sus, vă recomandăm să-l deschideți în formatul Mobi (Kindle) pentru o mai bună experiență a lecturii.


eReader

Nu este necesar de instalat o programă pentru a citi cărți electronice deoarece eReaderul este conceput anume pentru aceasta. Trebuie reținut faptul că dispozitivele Amazon Kindle citesc cărțile în formatele Mobi și PDF, nu și în ePub, iar majoritatea celorlalte eReadere citesc cărțile în formatele ePub și PDF, cu excepția Mobi.

Cărțile electronice cu protecție Adobe DRM, pe care le puteți deosebi prin descrierea ePub (Adobe DRM) și PDF (Adobe DRM), pentru a fi citite e necesar de creat un cont Adobe. Datele contului vor servi la autorizarea eReaderului în programul Adobe Digital Editions.

Important: Nu toate eReaderele pot citi cărțile electronice cu protecția Adobe DRM. Un exemplu sunt dispozitivele Amazon Kindle.

Verifică compatibilitatea ebook-ului cu dispozitivul tău!


Tabletă

 • Pentru formatul Mobi (Kindle) instalează pe dispozitiv aplicația Kindle pentru iPad sau Kindle pentru Android
 • Pentru formatele ePub și PDF fără protecție Adobe DRMinstalează pe dispozitiv aplicația iBooks pentru iPad sau Mantano Reader Lite pentru Android
 • Pentru formatele ePub și PDF cu protecție Adobe DRM instalează pe dispozitiv aplicația Blufire Reader for iPad sau Mantano Reader Lite pentru Android

Vezi Tutorial: Cum citesc cărți pe iPad și tablete pe Android?Smartphone

 • Pentru formatul Mobi (Kindle) instalează pe dispozitiv aplicația Kindle pentru iPhone, Kindle pentru Android sau Kindle pentru BlackBerry
 • Pentru formatele ePub și PDF fără protecție Adobe DRM instalează pe dispozitiv aplicația iBooks for iPhone, Blufire Reader for Android sau OverDrive for BlackBerry
 • Pentru formatele ePub și PDF cu protecție Adobe DRM instalează pe dispozitiv aplicația Blufire Reader for iPhone,Blufire Reader for Android sau OverDrive for BlackBerry

Vezi Tutorial: Cum citesc cărți pe iPhone și smartphone-uri pe Android?

 

5 Motive pentru a Procura Cărți Electronice


 

1. Livrare instantă - în mai puțin de 60 de secunde după achitare, începi să citești cartea;
2. Preț mic - în majoritatea cazurilor, 50 % mai ieftin decât ediția tipărită. Cumperi două cărți electronice diferite în loc de una tipărită;
3. Mobilitate - cărțile electronice sunt mereu la îndemână, stocându-le pe computer personal, eReader, tabletă sau smartphone. Ai întreaga bibliotecă oriunde ai fi;
4. Text interactiv - cărțile electronice în formatele ePub și Mobi pot fi citite în forma preferată cu font mai mic sau mai mare, în coloane specifice ziarelor, cu posibilitatea de a face sublinieri, a scrie note, a accesa link-uri sau chiar de a primi definiția sau traducerea unui cuvânt prin instalarea dicționarelor.
5. Posibilitatea de recuperare - cărțile tale electronice pot fi recuperate în caz de pierdere. Le vei  găsi mereu în contul de pe site și în poșta electronică.


Încă nu te-ai hotărât? Testează! -- Descarcă Cărți Electronice Gratis!

 

Vezi și


 

- Verifică compatibilitatea eBook-ului cu dispozitivul tău

- Programul de Afiliere Bestseller.md

- Cărți la Nuntă: Biblioteca Familiei pentru întreaga viață

- Curiozități din activitatea Bestseller.md

 

Dacă apar anumite întrebări privind utilizarea cărților electronice, scrieți-ne folosind pagina de contact.