Conjurații. Vol. I [eBook]

Alexandre Dumas

Stoc Limitat

Formate eBook

Vă mai recomandăm

   Cei Trei Muschetari [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL
   Contele de Monte-Cristo. Vol. I [eBook]

Alexandre Dumas

0,00 MDL

Descriere

Cartea urmareste îndeaproape doua luni din viata lui Bonaparte (octombrie si noiembrie 1799). În paralel însa, devine principala povestea aghiotantului sau Roland, care se lupta cu seful conjuratilor lui Jehu, Morgan, fara a sti ca acesta este si iubitul secret al surorii lui, Amelie.

Franta se afla în timpul regimului Directoratului. Ca general, Napoleon Bonaparte a marcat victorii importante în întreaga lume. La 9 octombrie 1799, el se reîntoarce în Franta si gaseste tara în haos: regimul Directoratului e considerat slab si corupt, e criticat.

Bonaparte revine însotit de aghiotantul sau, Louis de Montrevel, numit si Roland. Ei urmaresc îndeaproape comploturile conjuratilor lui Jehu, initiatori ai revoltei regaliste, care jefuiau diligentele de banii pe care-i transportau în numele guvernarii.

Astfel, conjuratii strângeau fondurile necesare sustinerii gruparii lor secrete. În tot acest timp, Franta e atacata de regatul britanic si de cel austriac. La 9 noiembrie 1799, în Franta are loc o lovitura de stat, de care generalul Bonaparte profita pentru a acapara puterea. În consecinta, la 10 noiembrie, în acelasi an, Bonaparte este numit Prim Consul al Frantei.

Roland apare în mai multe romane ale lui Alexandre Dumas, dupa cum marturiseste chiar autorul. În aceasta carte însa este descris îndeaproape.

Crezând ca sufera de un anevrism la inima, Roland se teme sa nu moara stupid si isi cauta un sfârsit demn de vitejia lui, aruncându-se în tot felul de dueluri si conjuncturi periculoase. Dorinta i se îndeplineste cu greu, asa cum se arata si în finalul cartii, dar pâna atunci Roland reuseste sa scape ca prin urechile acului din orice încurcatura.

Dupa ce îl omoara pe Morgan, Roland o pierde pe sora lui, care, neputând trai fara iubirea vietii ei, se îmbolnaveste si refuza sa mai traiasca, murind la scurt timp.

Despre Autor

Alexandre Dumas s-a nascut in 24 iulie 1802 la Villers-Cotterets. Tatal sau, Thomas-Alexandre Dumas, general in armata lui Napoleon, cade in dizgratia acestuia si moare in 1806, lasandu-si familia intr-o situatie materiala precara. Creator de eroi legendari, dramaturg si romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerandu-l un geniu de forta lui Balzac si Hugo.

 Scrie drame istorice si moderne, tragedii, comedii, creand o opera dramatica deosebit de bogata. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capa si spada. Semneaza aproape 300 de romane.

Mai multe informații

Limba: Română
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da