Cea Mai Frumoasă Carte din Lume (LIVRARE: 15 ZILE)

E.E. Schmitt

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Vă mai recomandăm

Aleph [Ediție tipărită]  (LIVRARE: 15 ZILE)

Paulo Coelho

328,00 MDL

Descriere

Descrierea Cărții

De la vânzătoarea modestă pasionată de literatură la miliardara arogantă cu trecut misterios, de la soţia dezamăgită care descoperă că soţul ei duce o viaţă dublă la amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deţinuta politică la prinţesa nonconformistă ce străbate desculţă străduţele unei cetăţi medievale mediteraneene, în cele opt povestiri din acest volum chipurile dragostei se schimbă, deşi nevoia de fericire rămâne întotdeauna aceeaşi.

Balthazar Balsan pare să fi obţinut totul de la viaţă: succesul literar, o soţie frumoasă şi un fiu exemplar, o existenţă lipsită de griji într-un apartament luxos din centrul Oraşului Luminilor. Cu toate acestea, scriitorul suferă. Lui Odette Toulemonde norocul nu i-a surâs. Bărbatul vieţii ei, Antoine, a murit de ani buni. Şi totuşi, în micuţul ei apartament din Namur, alături de fiul şi fiica ei, Odette este mereu cu zâmbetul pe buze. Când întâmplarea îi va aduce faţă în faţă, Balthazar va afla care este secretul preţios al acestei femei.

Unul dintre cei mai populari şi îndrăgiţi scriitori europeni, Eric-Emmanuel Schmitt îşi încântă cititorii cu stilul său strălucit, plin de spirit, şi cu poveştile lui de iubire care dezvăluie natura magică a întâmplă-rilor de fiecare zi.

Recenzii

„Cea mai frumoasă carte din lume... are graţia şi forţa vizuală ale marilor texte literare.“ - Lire

„Fiecare dintre povestirile acestui volum pune în lumină, cu un lirism de o prospeţime unică, o ipostază a sufletului feminin.“ - L'Express

„Aceste superbe povestiri ne amintesc de Maupassant prin linia narativă, finalurile neaşteptate, umorul sarcastic şi pătrunderea psihologică.“ - Kirkus Reviews

Vezi trailerul ecranizării

 

Citate Preferate

”Pentru ca nu-si exprima parerea, e respectata; pentru ca nu vorbeste decat spre a rosti o judecata dezagreabila, este temuta.”

”Treizeci de ani, brunet, fara nici un fir de par alb, cu pielea bronzata si sanatoasa, cu maini sigure si fine, un spate puternic si o talie ingusta… Ce noroc avea !”

”Ei ii venea sa urle “da, te-as fi iubit asa, un barbat obisnuit, de fapt asta si astept de la tine din prima zi”, si totusi, dupa obiceiul ei nu scoase o vorba. Sa nu-l raneasca. Fericirea lui Georges i se parea lui Aimee mai importanta decat propria ei fericire: asa il iubise vreme de douazeci si cinci de ani, uitand de sine.
Din romantism, i se paruse mai frumos sa iubeasca un barbat cu care nu se putea casatori…”

”…despre coafari gandim la fel ca despre barbatii nostri: suntem convinse ani de zile ca il avem pe cel mai bun!”

”Ceea ce credeam ca stiu despre el, stima pe care i-o purtam, increderea pe care se intemeiase dragostea noastra, toate astea se risipisera: ducea o viata dubla, iubea alta femeie intr-un alt cartier al Parisului, o femeie de la care avea trei copii.”

-- Blogul Alinei Calistru http://calistru.wordpress.com/

Despre Autor

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei Ecole Normale Superieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obţine titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea la Valognes. îi urmează Vizitatorul, care îi aduce consacrarea şi pentru care este distins cu trei premii Moliere.

În 1994 îi apare primul roman, Secta Egoiştilor, dar scrie în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franţa şi în străinătate. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douăzeci de premii şi distincţii literare, iar în 2000 a primit titlul de Chevalier des Arts et des Lettres.

„Cea mai frumoasă carte din lume... are graţia şi forţa vizuală ale marilor texte literare.“ (Lire)

„Fiecare dintre povestirile acestui volum pune în lumină, cu un lirism de o prospeţime unică, o ipostază a sufletului feminin.“ (L'Express)

„Schmitt e un povestitor înnăscut, care are harul de a spune poveşti aparent simple, ce conţin însă o adevărată filozofie de viaţă." (La Libre Belgique)

„Aceste superbe povestiri ne amintesc de Maupassant prin linia narativă, finalurile neaşteptate, umorul sarcastic şi pătrunderea psihologică.“ (Kirkus Reviews)

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 208
Apariția: 2016
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm