Jocurile Foamei, Vol. 1 (LIVRARE: 15 ZILE)

Suzanne Collins

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Vă mai recomandăm

Jocurile Foamei, Vol. 3: Revolta (LIVRARE: 15 ZILE)

Suzanne Collins

400,00 MDL
  Jocurile Foamei, Vol. 2: Sfidarea (LIVRARE: 15 ZILE)

Suzanne Collins

400,00 MDL

Descriere

Bestseller international publicat in 32 de tari.

Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?

Intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros – Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si... viu.

Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

 

 

Cartea a fost inclusă de către Bestseller.md în topul celor mai bune 7 cărți ecranizate în 2014. Vezi Infografic!

 

Recenzie Bestseller.md


 

Cartea povestește istoria unui joc pe viață și pe moarte pe care Panem, un stat din viitor, îl utilizează pentru a pedepsi districtele care s-au răsculat împotriva administrației centrale. În fiecare an sunt aleși prin tragere la sorți o fată și un băiat cu vârsta între 12 și 18 ani din cele 12 districte care participă la Jocurile Foamei, o competiție înfiorătoare din care învingător poate rămânea doar o singură persoană.

Romanul e narat de o fată de 16 ani, pe nume Katniss Everdeen, participantă la Jocurile Foamei după ce i-a luat benevol locul surorii sale de 12 ani. Acțiunea cărții devine tot mai ritmată pe măsură ce aflăm că în joc participă și adolescenți special antrenați, apar primele sentimente între participanți, dovezi de sacrificiu și onoare.

Platoul Jocurilor Foamei ne amintește de platoul din filmul „The Truman Show”. Regizorii proiectelor televizate pot să aprindă copacii din pădure sau să însceneze o inundație, fâcând obstacole inimaginabile pentru participanți și delectând telespectatorii care îi urmăresc datorită sutelor de camere de luat vederi.

Fiecare pagină, fiecare paragraf și fiecare rând din timpul Jocurilor Foamei te ține în suspans și neliniște față de viața lui Katniss, care după câteva zile reușește să scape de calitatea de pradă și începe să ia decizii tot mai curajoase.

Perosajele sunt destul de reale, iar măiestria autoarei Suzanne Collins de a descrie stările omenești sunt impresionante, făcându-mă să întorc paginile romanului fără contenire.

Cartea face parte din trilogia Jocurile Foamei, fiind urmată de ”Sfidarea” și ”Revolta”. Apărută între 2008 și 2010, trilogia a ajuns în 2012, în anul ecranizării primei părți, un Bestseller Internațional, fiind vândută în peste 26 milioane de exemplare în peste 32 de țări ale lumii.

Ecranizarea primei părți nu este o transpunere fidelă a romanului, venind cu unele modificări și adăugiri care pot doar să sporească interesul pentru fanii acestuia. Cu laureata premiului Oscar, Jennifer Lawrence în rolul lui Katniss și Josh Hutcherson în rolul lui Peeta, filmul a devenit un succes remarcabil pentru producători, însă, consider, nu a fost în stare să eclipseze cartea așa cum au făcut-o, spre exemplu, ecranizările romanelor ”Nașul” de Mario Puzo sau ”Forest Gump” de Winston Groom.

O carte despre sacrificiu, speranță și curaj. Recomand cu încredere pentru iubitorii de acțiune și SF, tuturor adolescenților și nu doar.

Informații cuioase

- Denumirea statului Panem vine de la locuțiunea latină ”Panem et Circenses”, în traducere însemnând pâine și circ;

- Panem este localizată pe continentul nord-american într-o perioadă post-apocaliptică, teritoriul său fiind redus considerabil ca urmare a creșterii nivelului mării;

- Numele personajului principal, Katniss, vine de la o floare denumită ”săgeata apei”, făcând aluzie la calitățile de arcaș ale protagonistei.

Citate din carte

"Uneori, când lucrurile merg din cale-afară de rău, creierul meu îmi dăruiește câte un vis frumos. O plimbare cu tata în pădure. O oră însorită și o prăjitură mâncată împreună cu Prim.

În seara asta mi-o trimite pe Rue, încă împodobită cu flori, cocoțată în mijlocul unei mări de copaci înalți, încercând să mă-nvețe cum să vorbesc cu gaițele-zeflemitoare."

"De ce și-ar fi dorit un miner, când te putea avea pe tine? Și tata a răspuns: "Pentru că ori de câte ori cântă el... până și păsările tac și-l ascultă."

"Mi-am petrecut atât de mult timp asigrându-mă că nu-mi subestimez adversarii, încât am uitat că e aproape tot atât de periculos să-i supraestimez."

-- Recenzie de Ion Bargan, director Bestseller.md

 

 Recenzii


 

„Pur si simplu am citit fara sa ma pot opri! [...] O lectura inrobitoare.” -- Stephen King

„La momentul dat citesc seria „Jocurile foamei” de Suzanne Collins. M-a impresionat filmul și am hotărât să citesc și cărțile. Îmi place triologia, deoarece te ține cu sufletul la gură și nu poți să te desprinzi de ea. În cărți sunt detalii care în film lipsesc și atunci lectura devine mai interesantă”.-- Lilia Guțu, designer

 

Despre Autor


 

Suzanne Collins, nascuta pe 10 august 1964, scrie in principal pentru publicul tanar si pentru adolescenti. Autoarea a fost remarcata pentru talentul sau literar inca din perioada in care si-a adus contributia la realizarea unor emisuni de televiziune de succes. Dintre acestea The Mystery Files of Shelby Woo, Clarissa Explains it All, Little Bear sau Oswald i-au adus faima lui Suzanne Collins, care a fost nominalizata de mai multe ori la Premiile Emmy.

In 2003, Suzanne Collins a debutat cu romanul pentru copii Gregor the Overlander, primul volum al seriei de mare succes Underland Chronicles. Aceasta carte a intrat imediat in atentia publicului si a criticilor de specialitate fiind distinsa cu numeroase premii in Statele Unite si in Marea Britanie. Underland Chronicles este povestea lui Gregor si a surorii sale Boots care descopera in propriul apartament intrarea intr-un taram magic,Underland.

In 2008, Suzanne Collins a publicat primul volum din trilogia Jocurile FoameiPrimul volum din Jocurile Foamei a avut un succes enorm. Atat publicul, cat si criticii de specialitate au ramas impresionati de povestea creata de Suzanne Collins. Romanul a fost publicat in peste 32 de tari in doar sase luni de la lansare si a devenit imediat bestseller in topurile cunoscutelor publicatii New York Times si USA Today. De asemenea, a fost recomandat de numeroase revistele de profil drept una dintre cele mai bune carti ale anului 2008, fiind ecranizat in 2012. A fost urmat de celelalte doua parti ale trilogiei, Sfidarea si Revolta.

www.suzannecollinsbooks.com

 

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 312
Apariția: 2019
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 14,5 x 21,5
ISBN: 978-606-579-288-3