Biblioteca Adevărul, Vol. 98. Numele Trandafirului

Umberto Eco

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Biblioteca Adevărul, Vol. 97. Faust. Vol. 2

Goethe

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 96. Faust. Vol. 1

Goethe

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 94. Om Bogat, Om Sărac. Vol. 2

Irwin Shaw

200,00 MDL

Produs disponibil în:

Descriere

Suntem in Italia anului 1327, vremuri tulburi cand conflictele dintre papalitate si Sfantul Imperiu Romano-German dau in clocot, iar Inchizitia isi cere tributul. Calugarul William de Baskerville, un Serlock Holmes avant la lettre, impreuna cu novicele sau, Adso din Melk, e chemat sa investigheze o moarte misterioasa petrecuta intr-o manastire benedictina.

Pe parcursul cercetarilor, care scot la iveala taine ingropate de zeci de ani in colbul manuscriselor din biblioteca abatiei, cei doi ajung sa se piarda intr-un paienjenis de intrigi bizare, care nu se lasa decriptate cu metode si deductii logice.

Tocmai de aceea, atunci cand credeau ca sunt la un pas de aflarea adevarului, cei doi se afunda si mai tare in inexplicabil: mai multi calugari sunt ucisi unul dupa altul, dupa un ”tipar” cel putin ciudat, care pare imprumutat din Cartea Revelatiei, iar Jorge de Burgos, nemesisul abatiei, un calugar orb si doctrinard, nu ezita sa profeteasca venirea Anticristului si sa jure ca va pune capat ereziei cu orice pret.

”Numele Trandafirului” este o un roman fascinant, cu multiple intelesuri, cu substrat politic si religios, un policier intelectual care combina elemente de semiotica si teorie literara cu analiza textelor sacre, o poveste care se dezvaluie putin cate putin la fiecare noua lectura.

Cartea a fost ecranizata in 1986, in regia lui Jean-Jacques Annaud, cu Sean Connery si Cristian Slater in rolurile principale.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 370
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 9786065392626