Biblioteca Adevărul, Vol. 85. În Căutarea Timpului Pierdut. Swann

Marcel Proust

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Biblioteca Adevărul, Vol. 82. Calomnii Mitologice

Octavian Paler

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 83. Peripețiile Bravului Soldat Svejk în Războiul Mondial. Vol.1

Jaroslav Hasek

Preț special 29,00 MDL Preț standard 200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 84. Peripețiile Bravului Soldat Svejk în Războiul Mondial. Vol. 2

Jaroslav Hasek

200,00 MDL
Biblioteca Adevărul, Vol. 81. Catherine de Medicis

Honore de Balzac

200,00 MDL

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Respins de mai multi editori, printre care si Andr Gide ”caz care a facut istorie”, ”In cautarea timpului pierdut” este una dintre cele mai proeminente opere ale literaturii franceze si cea care i-a familiarizat pe cititori cu mecanismele ”memoriei involuntare” (celebrul episod al ”madelainei”este deja celebru).

Ciclul proustian surprinde povestea vietii naratorului, un tanar hipersensibil, nascut intr-o familie pariziana burgheza, care isi doreste mai mult decat orice sa ajunga scriitor. In ciuda zelului sau, societatea mondena, cu stralucirea si glamour-ul ei, il atrage ca un miraj.

Tanarul se lasa sedus de locurile superbe de vilegiatura frecventate de aristocratie (ca de pilda Balbec), de tumultul petrecerilor din saloane fastuoase si creste descoperind luxul, dragostea, homosexualitatea, ororile razboiului care amuteste muzica si care il face constient de propria-i vanitate, la care renunta, pentru a deveni, in sfarsit, scriitor si a imortaliza timpul pierdut.

Swan”, primul roman al ciclului, surprinde povestea de dragoste dintre Charles Swan, un barbat de o eleganta discreta, fin cunoscator al artei, si Odette de Crcy, o femeie cocheta, care il seduce iremediabil, desi e constient de diferenta de clasa dintre ei.

Dezamagit de sine insusi, va constata in cele din urma ca femeia pentru care si-a pierdut ani din viata, pentru care a vrut sa moara, e o femeia ca oricare alta, o iluzie frumoasa, dar oricum o iluzie.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 340
Apariția: 2010
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 21 cm
ISBN: 9786065392110