Alchimistul (LIVRARE: 15 ZILE)

Paulo Coelho

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Vă mai recomandăm

Unsprezece Minute  (LIVRARE: 15 ZILE)

Paulo Coelho

350,00 MDL
Manuscrisul Găsit la Accra

Paulo Coelho

119,00 MDL
Aleph [Ediție tipărită]  (LIVRARE: 15 ZILE)

Paulo Coelho

328,00 MDL

Descriere

Ediţia aniversară a romanului Alchimistul apare într-o formă grafică deosebită şi cuprinde o superbă mărturie a scriitorului la 25 de ani de la publicarea primei ediţii a acestei extraordinare cărţi.

Alchimistul a fost tradus în 80 de limbi, a stabilit recorduri absolute de vânzări şi a schimbat nenumărate vieţi.

Alchimistul, extraordinarul roman al lui Paulo Coelho, a inspirat milioane de cititori din întreaga lume. Cartea, uluitoare prin simplitatea şi înţelepciunea ei, este povestea unui păstor andaluz pe nume Santiago care îşi părăseşte casa din Spania, aventurându-se în deşertul egiptean pentru a găsi o comoară îngropată în Piramide. Nimeni nu ştie care este comoara sau dacă Santiago va avea puterea să depăşească obstacolele întâlnite în drumul prin deşert. Dar ceea ce începe ca o călătorie în căutarea unor bunuri lumeşti se transformă treptat în descoperirea comorii ascunse înlăuntrul său.

Plină de culoare, evocatoare şi profund umană, povestea lui Santiago este o mărturie etern valabilă despre cum ne putem schimba urmându-ne visele şi despre cât este de important să ne ascultăm inima.

„Paulo Coelho stăpâneşte secretul Alchimiei literare.“ (Kenzaburō Ōe, Premiul Nobel pentru literatură)

 

Bestseller Internațional

Potrivit unei știri Agence France-Presse (AFP) din 2008, romanul Alchimistul a fost tradus în 56 de limbi și s-a vândut în peste 65 milioane de exemplare. De asemenea, sursa a anunțat că Harvey Weinstein intenționează să ecranizeze romanul, având la dispoziție un buget de 60 de milioane de dolari.

Această poveste, uluitoare în simplitatea şi înţelepciunea ei, este despre un păstor andaluz pe nume Santiago care îşi părăseşte casa din Spania, aventurându-se în Africa de Nord în căutarea unei comori îngropate în Piramide. Pe drum întâlneşte o ţigancă tânără şi frumoasă, un bărbat care îşi spune rege şi un alchimist, care îi arăta calea.

Nimeni nu ştie care este comoara sau dacă Santiago poate depăşi obstacolele întâlnite în drumul prin deşert. Dar ceea ce începe ca o aventură copilărească pentru a descoperi locuri exotice şi bogăţii lumeşti se transformă într-o căutare de comori ce nu pot fi aflate decât înlăuntrul tău.

Plină de sevă, evocatoare şi profund umană, povestea lui Santiago este un etern îndemn de a ne urma visele şi de a ne asculta inima.

 

Recenzii

”Este o carte genială, spun eu. Conţine o grămadă de informaţii de dezvoltare personală care sunt codificate sub forma metaforelor, comparaţiilor, povestiriilor.

Ideea centrală a cărţi constituie descrierea drumului şi consecinţele urmări acestui drum, drumul vocaţiei. Din literatura dezvoltării persoale am învăţat că vocaţia este un aspect extrem de important şi că are o influenţă primordială în fericirea sau mai bine zis împlinirea noastră.” -- http://castigatimp.com

”Ca și poveste, este extrem de simplă și neimpresionabilă încât te face să îți pui întrebarea ,, Dar cum a avut atâta succes la public ?”. Ei bine, în spatele poveștii există un mare îndemn: Îndeplinește-ți visul ! Este un mesaj bun, trebuie să recunosc. Nu știu câtor cititori li s-a schimbat viața după ce au citit această carte , dar pe mine ma făcut să meditez la unele lucruri…” -- https://pustoaicaciteste.wordpress.com

”Alchimistul este genul de scriere din care extragi citate pe care le păstrezi sau pe care o percepi ca deschizătoare de drumuri. O poţi privi ca pe un îndemn spre a căuta propria comoară, Coelho având un mod foarte frumos de a spune că „Pe fiecare om de pe faţa Pământului îl aşteaptă o comoară undeva.”, dar “Când ne aflăm în faţa marilor comori, nu le vedem niciodată.”

Plusuri: Lectură captivantă

Minusuri: Idei facile şi superficiale pe alocuri

Recomandari: Celor care apreciază cărţile motivaţionale” -- http://www.bookblog.ro

”Personajul principal, Santiago, ajunge să viseze două nopți la rând piramidele din Egipt și cum acolo va găsi o mare comoară. Pus pe tălmăcirea semnificației visului, ajunge la o țigancă care i-l interpretează aidoma și care nu-i dă prea mare încredere până în clipa în care tânărul oier își intersectează calea cu un mare rege care răspunde întrebărilor și frământărilor sale nerostite și-l îmboldește să-și urmeze visul sau Legenda Personală. Așa ajunge flăcăul în Africa, fiind mai apoi tâlhărit, vânzător de cristaluri și în cele din urmă călător spre Piramide. Viața îi scoate în cale diverse personaje menite să-l ajute sau să-l încetinească în drumul său spre marea comoară, povestea terminându-se asemeni șarpelui care-și înghite coada, în același punct.

N-am crezut nici atunci și nici acum că Alchimistul e o carte de nota 10. E de un 8 în zilele în care mă simt bine și de un 5,5 în cele în care cinismul nu mă slăbește o clipă. Dar nu aceasta e concluzia cu care vreau să vă las, ci aceea că titlul e unul de o inspirație cum rareori se nimerește, făcând posibil ca un singur cuvânt să încapsuleze intenția autorului, chiar și atunci când acesta nici măcar nu numește un personaj principal sau unul fără de care acțiunea n-ar avea sens.

Plusuri: Simbolurile deghizate în simplitate și în povești simpatice.

Minusuri: Stilul motivațional, americănesc, care te mai mușcă din când în când din coțul paginii.

Recomandari: Dacă vreți o relaxare facilă și la îndemână, vă invit la lectură. Dacă vreți să vă suflați puțin vânt în pupa idealismului, vă invit la lectură. Dacă vreți realism și verosimil, lăsați cartea jos.

--  Calina Matei, Bookblog.ro

 

Video despre Carte

 

Citate din Carte

„Dacă vei putea rămîne mereu în prezent, vei fi un om fericit.”

„Cînd îţi doreşti un lucru, tot Universul conspiră pentru ca să-ţi realizezi visul, spuse Alchimistul, repetînd cuvintele bătrînului rege.”

„Nu există decît un singur fel de a învăţa, replică Alchimistul. Prin acţiune.”

„De ce trebuie să ne ascultăm inima? Întrebă flăcăul cînd se opriră în acea zi. Pentru că acolo unde este ea, acolo va fi şi comoara ta.”

“Pe fiecare om de pe faţa Pămîntului îl aşteaptă o comoară undeva.”

“Cînd ne aflăm în faţa marilor comori, nu le vedem niciodată. Şi ştii de ce? Pentru că oamenii nu cred în comori.”

”Mi-e frică să-mi îndeplinesc visul, și pe urmă să nu mai am nici un motiv să trăiesc.”

 

Despre Autor

Paulo Coehlo, scriitor brazilian, născut la Rio de Janeiro în 1947. Înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii şi un veritabil fenomen al culturii de masă, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet.0 În 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i-a marcat viaţa şi cariera literară. 

Cărțile lui Paulo Coehlo s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare. Bestseller-ul Alchimistul a fost cumpărat în peste 65 milioane de exemplare. Editura Humanitas a anunțat în cursul anului 2011 vânzări de peste 1 milion de exemplare ale cărților lui Paulo Coehlo.

 

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 224
Apariția: 2018
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 9786067793802