Zilele şi Nopţile unui Student Întârziat (BPT, Vol. 66)

Zilele şi Nopţile unui Student Întârziat (BPT, Vol. 66)
67,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

”Trăind de azi pe mâine într-un Bucureşti plin de tentaţii, dar consumator de resurse, studentul la Drept Mihnea Băiatu nu şi-a dat examenele, iar obţinerea licenţei începe să semene cu un vis imposibil. A învăţat însă cum să câştige încrederea cetăţenilor săraci cu duhul – şi nu e puţin lucru. Plasat într-un decor suburban, cu personaje caragialiene, Mihnea Băiatu se înscrie însă, fără doar şi poate, în tipologia eroilor lui Gib I. Mihăescu, urmăriţi de idealul femeii absolute.

Expert în practicile „amorului democrat“ şi în escrocarea cu sistem – erotică şi financiară – a proprietăreselor de mahala, eternul student dă nas în nas pe culoarele universităţii cu femeia perfectă, care-l scrutează şi ea, cu acelaşi interes, prin lentila unui lornion de aur…”-- Teodora Dumitru

 

Despre Autor


 

Gib I. Mihăescu (23 aprilie 1894, Drăgăşani, judeţul Vâlcea - 19 octombrie 1935, Bucureşti) este un prozator, romancier şi dramaturg. Face clasele primare la Drăgăşani, iar studiile secundare la Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea şi iarăşi la Craiova (1905-1914). Urmează Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti (1914-1916), dar mobilizat, face instrucţie trei luni la o şcoală de ofiţeri din Botoşani. Ia parte la luptele de la Mărăşeşti şi Muscel, primind o decoraţie pentru bravură.

Este autorul volumelor de nuvele Grandiflora în 1928 și Vedenia în 1929, al unor romane de analiză psihologică a apariției unor stări obsesive, îndeosebi erotice: Rusoaica (tradus și în limba slovacă), Brațul Andromedei, Femeia de ciocolată, Zilele și nopțile unui student întârziat, Donna Alba.

Romanele lui Mihăescu au influente rusești, mulți critici vorbind despre "dostoievskianism", însă textele sale, deși asemănătoare prin obiect, se deosebesc prin luciditate și limpezime de tenebrele și atmosfera neguroasă a operei lui Dostoievski. El a murit la vârsta de doar 41 de ani, bolnav de tuberculoză, și a fost înmormântat la Drăgășani.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 384
Editura: Litera
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-675-828-7
Dimensiuni: 12 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri