Zilele Regelui (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Zilele Regelui (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Preț de Listă: 114,00 MDL (28,50 RON)

Preț: 85,50 MDL (21,38 RON)

Economisești: 28,50 MDL (7,13 RON) (25%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editia a III-a.
 
Zilele regelui (ed. I, 2008; ed. a II-a, 2012) a fost distins cu Premiul „Manuscriptum” acordat de Muzeul National al Literaturii Romane si a fost desemnat cartea anului 2008 la Colocviul romanului romanesc contemporan.

In primavara anului 1866, Joseph Strauss, un dentist din Berlin, se hotaraste sa paraseasca Prusia pentru a-l urma pe capitanul de dragoni Karl Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen, care tocmai acceptase domnia Principatelor Unite, sub numele de Carol I.

Dupa o calatorie plina de peripetii, Joseph, insotit de motanul sau, ajunge la Bucuresti, un oras ciudat, cu ritmuri si obiceiuri orientale. Se casatoreste cu sirboaica Elena Ducovici si devine un apropiat al printului, caruia ii prepara ceaiuri din pulbere de palaria-sarpelui, menite sa-i alunge nelinistile.

Totul se schimba insa cind bunul sau prieten se indeparteaza de el, Elena il paraseste, iar in viata lui Joseph apare un copil ce seamana leit cu Carol.

Despre Autor

Filip Florian s-a nascut la 16 mai 1968, in Bucuresti. Primul sau roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al Romaniei literare, Premiul de excelenta pentru debut in literatura al Uniunii Nationale a Patronatului Roman si Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut in proza.

In 2006, impreuna cu fratele sau Matei Florian, a publicat romanul Baiuteii. Ambele titluri au ajuns astazi la a patra editie. Cel mai recent roman al sau, Toate bufnitele (2012), a fost distins cu Premiul pentru cea mai buna carte a anului, sectiunea „Beletristica”, la Gala Bun de Tipar, editia a II-a.
 
In Romania, cartile lui Filip Florian au aparut la Editura Polirom, iar in strainatate, traduse in zece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto si Bookart (Ungaria), Czarne (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela si Panorama + (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie) si Animar (Egipt).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2013
ISBN: 978-973-46-3632-7
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: