Zgomotul Lucrurilor în Cădere

Mai multe poze

Zgomotul Lucrurilor în Cădere
219,00 MDL (51,27 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba spaniola de Marin Malaicu‑Hondrari.
 
Roman cistigator al International IMPACT Dublin Literary Award 2014
 
In anii ’90, cind Bogota abia se trezea din cosmarul celei mai violente perioade din istoria sa, tinarul universitar Antonio Yammara se imprieteneste intr-o sala de biliard cu Ricardo Laverde, un fost puscarias care se recomanda drept pilot. Laverde va fi insa curind impuscat mortal, iar Yammara face o adevarata obsesie pentru trecutul misterios al prietenului sau. Cercetarile pe care le intreprinde il ajuta sa inteleaga mecanismele ascunse prin care razboiul impotriva drogurilor a modelat viata familiei lui Laverde, dar si pe a sa. 
 
Zgomotul lucrurilor in cadere are in fundal o societate columbiana ce resimte din plin rupturile lasate de epoca celui mai mare traficant de narcotice pe care l-a avut. Este un roman despre iubiri si prietenii frinte de capriciul istoriei, despre neputinta de a-ti trai viata firesc si simplu, dar si un thriller ce se hraneste din trecutul unui om si al unei tari.
 
 
Recenzii
 
Minunatul roman al lui Juan Gabriel Vasquez respinge explozia de culori si metamorfozele mitice ale capodoperei Un veac de singuratate, preferind poezia rece si amara a orasului Bogota si intensitatea amutita a casniciilor aflate la inceput de drum. Un roman acaparator, care te tine absorbit pina la ultima pagina, Zgomotul lucrurilor in cadere este insa si o meditatie profunda asupra destinului si a mortii.”-- The New York Times Book Review
 
„Vasquez este un stilist desavirsit, un virtuoz al cadentarii rabdatoare a ritmului si al structurilor narative de o rara complexitate, care foloseste proza urmarind in mare parte aceleasi scopuri ca Bolaño: sa traseze harti ale ranilor adinci, purulente, lasate in lume de lacomie si violenta si sa arate cum uneori nici macar iubirea nu le poate vindeca.” -- Time
 
„Un roman noir existentialist si melancolic, care va va aduce aminte de Paul Auster.”--The New York Times
 
 
Despre Autor
 
Juan Gabriel Vasquez (Bogota, 1973) este autorul unui volum de proza scurta, Los amantes de Todos los Santos, si al romanelor Los informantes si Historia secreta de Costaguana. A mai publicat o colectie de eseuri literare, El arte de la distorsion, si o biografie a lui Joseph Conrad, El hombre de ninguna parte.
 
A tradus, printre altele, din operele lui John Hersey, John Dos Passos, Victor Hugo si E.M. Forster si este editorialist al cotidianului columbian El Espectador.
 
Cartile sale, traduse in peste 15 limbi, au fost recompensate cu numeroase premii internationale, iar cel mai recent roman, publicat in 2011, El ruido de las cosas al caer (Zgomotul lucrurilor in cadere), a primit Premiul Alfaguara in 2011 si International IMPAC Dublin Literary Award in 2014.
 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Polirom
Apariția: Aprilie 2015
ISBN: 978-973-46-5374-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1800

Pareri