Zeul Absent. Literatură și inițiere la Mircea Eliade. Eseu

Zeul Absent. Literatură și inițiere la Mircea Eliade. Eseu
99,00 MDL (24,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Filolog, dar și doctor în antropologie religioasă, Marius Lazurca reunește în chimia sa intelectuală toate ingredientele care fac din această carte o excepție savuroasă și o piatră de temelie a hermeneuticii eliadiene. Excepție, pentru că textul curge nuanțat și precis, cu o pasionantă luciditate calofilă. Piatră de temelie, pentru că analitica pusă în joc de autor integrează și depășește tot ce s-a scris, pînă acum, despre relația mit-ficțiune-știință, în opera lui Mircea Eliade.
 
Zeul absent – ca temă esențială a modernității – este, deopotrivă, o prezență critică revelatoare și un test de perspicacitate trecut cu brio.” -- Teodor Baconschi

 

Despre Autor


 

Marius Lazurca s-a născut la Timișoara la data de 15 martie 1971. Este căsătorit cu Mirela, de formație medic, împreună cu care are șase copii.

După studii de filologie începute în orașul natal, ambasadorul Lazurca și-a continuat studiile în Franța, la Ecole Normale Superieure și Universitatea Paris IV-Sorbona, al cărei doctor în istorie-antropologie devine în anul 2003. Intră în viața profesională ca angajat al Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara, unde predă începînd cu 1997. A publicat mai multe cărți și studii în română, franceză și engleză în domeniile literaturii comparate și antropologiei istorice.

În decembrie 2001, devine directorul Centrului Cultural Județean Arad. Începe cariera diplomatică în 2006, cînd președintele României îl numește ambasador pe lîngă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta. În Republica Moldova și-a început misiunea în martie 2010.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 180
Editura: Cartier
Apariția: Septembrie 2015
ISBN: 978-9975-79-937-9
Dimensiuni: 13 x 19,5 cm
Greutatea: 0.1800

Pareri