Vise de pe Bunker Hill

Vise de pe Bunker Hill
137,00 MDL (33,99 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Iluminand secvente din tineretea lui Fante, prin intermediul alter-egoului scriitorului, insolitul personaj Arturo Bandini, romanul Vise de pe Bunker Hill lasa amprenta unei sinceritati care taie in carne vie, combinata cu un umor negru adesea autonimicitor. Stilul este seducator, de o savoare care nu aluneca niciodata in trivial si de o plasticitate care tine de multe ori de domeniul poeziei, personajele sunt vii si pestrite caci Fante se dovedeste un excelent observator al tipologiilor umane, iar Los Angeles-ul, fascinant si devorator.

Considerat un precursor al Generatiei Beat si avand o influenta marcata asupra generatiilor ulterioare de scriitori, de la Charles Bukowski si Philip Roth pana la Bret Easton Ellis, John Fante a reusit sa faca din literatura pe care a scris-o o extensie de geniu a propriei sale vieti.

 
Despre Autor

Romancierul american John Fante s-a nascut in Colorado, in 1909, într-o familie de imigranti italieni. Urmeaza scoala parohiala din Boulder si un gimnaziu iezuit din Denver, continuandu-si studiile la Colorado University si Long Beach City College. Incepe sa scrie în 1929, iar povestirea sa de debut apare in The American Mercury, în 1932. Primul sau roman, Wait Until Spring, Bandini (1938), face parte din saga avandu-l ca protagonist pe Arturo Bandini. Ii vor urma Ask the Dust (Intreaba praful, 1939), Dreams from Bunker Hill (1982) si The Road to Los Angeles (1985, postum).

In 1940 publica volumul de povestiri Dago Red. Scriitorul semneaza si scenariile unor filme celebre, printre care My Man and I (1952), The Reluctant Saint (1962), Walk on the Wild Side (1962). In 1955 este diagnosticat cu diabet, boala în urma careia orbeste si, mai tarziu, ii sunt amputate picioarele. Continua sa scrie, dictandu-i sotiei sale, Joyce. In anii '80 este redescoperit de Charles Bukowski, iar faimoasa editura Black Sparrow incepe publicarea integrala a operei sale, impunandu-l publicului american si european drept unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XX.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 176
Editura: Humanitas
Apariția: 2013
ISBN: 978-973-689-602-6
Dimensiuni: 130x200
Greutatea: 0.3500

Pareri