Zăpezile de pe Kilimanjaro și Alte Povestiri

Zăpezile de pe Kilimanjaro și Alte Povestiri
376,00 MDL (94,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri este o colectie de naratiuni scurte, cu un puternic caracter autobiografic, avind ca subiect pasiunea reala a autorului pentru vinatoare, pescuit, coride, schi, box, safari, precum si experientele acestuia din timpul razboiului. Referindu-se la povestirea Zapezile de pe Kilimanjaro, Hemingway declara ca personajul principal este inspirat din „viata singurului om care nu ma poate da in judecata – adica eu”.

Cunoscut ca exponent al minimalismului in literatura, Hemingway reuseste sa infatiseze cele mai profunde esecuri si drame de constiinta, folosindu-se de cele mai simple mijloace stilistice. Tehnica de a-si lasa personajele sa se prezinte singure, in dialoguri suspendate in incertitudine si eliberate de „didascaliile” unui narator omniscient, este o marca stilistica pentru care Hemingway a devenit celebru. Meritul traducatorului, Ionut Chiva, este de a fi reusit sa surprinda autenticitatea acestui stil, adaugindu-i o rafinata nota personala prin limbajul modern, usor argotic, prin intermediul caruia personajele lui Hemingway prind viata in limba romana.

Despre Autor

Ernest Hemingway (1899‑1961) este unul dintre marii prozatori americani ai secolului XX si un clasic al literaturii uni­versale. Scrierile lui s‑au bucurat de un succes imediat inca din timpul vietii autorului. Hemingway a primit in 1953 premiul Pulitzer, in 1954 premiul Nobel, iar multe dintre cartile lui au fost ecranizate la scurt timp dupa aparitie. A avut o viata extrem de tumultuoasa: s‑a casatorit de patru ori, a fost un vinator si un pescar pasionat, a participat la ambele conflagratii mondiale si la Razboiul Civil din Spania. In Primul Razboi Mondial a lucrat ca sofer pe ambulanta, a fost ranit pe frontul italian, iar guvernul Italiei i‑a acordat Medaglia d’argento pentru eroism.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Snows of Kilimanjaro and Other Stories
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 520
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0828-7
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă:

 • Adio, Arme
  -20%

  Adio, Arme

  Preț de Listă: 241,00 MDL (60,25 RON)

  Preț: 192,80 MDL (48,20 RON)

  Economisești: 48,20 MDL (12,05 RON) (20%)