Zăpada

Zăpada
322,00 MDL (75,38 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Aparut in 2002, Zapada, romanul cu aer kafkian al lui Orhan Pamuk, pare familiar cititorului pasionat. Zapada urmareste un moment din viata unui poet ce revine in inima framintata de umori si conflicte religioase a unui orasel turcesc de provincie. In Kars, totul a luat-o razna, iar locuitorii orasului sunt ingroziti de valul de sinucideri ale unor tinere carora li s-a interzis sa poarte val in scoli. Ka revede fosti prieteni si isi reintalneste iubita, Ipek, a carei sora mai tanara este conducatoarea protestatarelor.

Odata ce numarul personajelor creste, framantarile in micul oras capata proportii, iar islamistii radicali intra in conflict cu fortele militare; in scena, alaturi de un oarecare Orhan, intra la rastimpuri un alt personaj, mai discret: zapada, a carei aparitie, departe de a linisti amorurile si orgoliile, inflameaza neintelegerile si sporeste confuzia.

Recenzii

Zapada este imbogatita de amestecurile mesmeri-zante ale autorului sau, o voce cu un timbru nestatornic, apasand cand pe joaca povestitorului, cand pe nebunia neagra a exploratorului in fata haului.“ - The New York Times

„Romanul politic revine tocmai dinspre Cornul de Aur, aducand cu el un ranjet malefic. E ca si cum Nabokov si Rushdie si-ar fi scos numerele de circ in strada ori Milan Kundera si-ar fi adus aminte sa rada.“ - Harper’s Magazine

Despre Autor

Orhan Pamuk s-a nascut in 1952 la Istanbul. Dupa trei ani de studii de arhitectura, se inscrie la Facultatea de Jurnalism, iar din 1974 se dedica in intregime literaturii. Dintre romanele sale, traduse in peste cincizeci de limbi, au aparut in romana Ma numesc Rosu (2006), Viata cea noua (2006), Fortareata alba (2007), Cartea neagra (2007), Zapada (2008).

In 2006 primeste Premiul Nobel pentru Literatura. In discursul de acceptare a Premiului Nobel, Pamuk spunea: „Secretul unui scriitor nu sta in inspiratie – pentru ca nu e niciodata limpede de unde apare ea, si cum. Secretul unui scriitor e incapatinarea, e rabdarea. Avem un proverb foarte frumos in turceste: sa sapi o fantana cu un ac; eu cred ca proverbul acesta vorbeste de fapt despre scriitori.”

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 512
Editura: Polirom
Apariția: Noiembrie 2012
ISBN: 978-973-46-3180-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri