Wyrm

Wyrm
101,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Orson Scott Card este singurul autor de science fiction care a primit in doi ani consecutivi prestigioasele premii Hugo si Nebula.

„Orson Scott Card scoate la iveala filozofii din noi si ii obliga sa reflecteze la suflet sau la cupluri conceptuale ca bine/rau si gresit/corect.” The Washington Post

„Fiecare cuvant al lui Orson Scott Card e incarcat de intelesuri. In Wyrm, nominalizata de New York Times printre cele mai bune carti ale anului 1997, exploreaza cu iscusinta temele credintei, ale destinului si ale iertarii din binecunoscuta serie Ender. Imakulata este o lume complexa atat din punct de vedere biologic, cat si social. Romanul putea sa fi fost de doua ori mai lung, daca ar fi insistat pe detalii, dar stilul lapidar ales de Card confera senzatia de mit, de legenda adanc ascunsa in subconstientul omenirii.” Locus

„Wyrm seamana mult cu Ender, cu Stapanul cantecelor si chiar cu Dune. Totusi, nu sunt la fel. Card utilizeaza tema copilului supradotat pentru a aborda idei multiple. In Ender era vorba despre respectul de sine si vinovatia fata de lucrurile care constituie, sau nu, responsabilitati personale. In Stapanul cantecelor era vorba despre putere si iubire, dar si despre comunicare. In Wyrm, Card exploreaza liberul arbitru si ispitirea.” The Magazine of Fantasy & Science Fiction

„Wyrm investigheaza natura dorintei si a tentatiei. Cum suntem noi, oamenii, pe dinauntru? Ne putem impotrivi si putem face lucrurile pe care optam sa le facem, sau suntem inrobiti sa le facem pe cele la care ravnim? […] Card este nemilos in a ne prezenta asa cum suntem în realitate.” Kirkus Reviews

Biografie

Orson Scott Card este singurul autor de science fiction care a primit in doi ani consecutivi premiile Hugo si Nebula, cele mai importante distinctii ale genului SF.

Orson Scott Card a fost onorat cu aceste distinctii pentru romanul Jocul lui Ender si continuarea acestuia, Vorbitor in numele mortilor.

Orson Scott Card (n. 1951, Washington) descinde din primii mormoni americani si a fost misionar in Brazilia pentru Biserica lui Iisus Hristos a Sfintilor din Zilele din Urma. Si-a inceput cariera literara ca poet, apoi a fost atras de dramaturgie si a adaptat opere literare pentru teatrul radiofonic. Mai tarziu, a scris el insusi piese originale. A devenit scriitor liber profesionist dupa ce a semnat primele contracte pentru doua romane SF.

Dupa ce si-a infiintat propria companie teatrala, Orson Scott Card a lucrat in calitate de corector, apoi de redactor in editura BYU Press.

Orson Scott Card a castigat numeroase premii, dintre care cele mai importante sunt Premiile Hugo (Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor, Eye for Eye, How to Write Science Fiction and Fantasy), Premiul Nebula (Jocul lui Ender, Vorbitor in numele mortilor) sau Premiul Locus (Seventh Son, Red Prophet, Lost Boys, Maps in a Mirror: The Short Fiction of Orson Scott Card, Alvin Journeyman, Vorbitor in numele mortilor).

De asemenea, in 1978 a castigat Premiul John W. Campbell pentru cel mai bun tanar autor. In prezent, Orson Scott Card lucreaza la scenariul unui film inspirat de Jocul lui Ender.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Wyrms
Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 432
Editura: Nemira
Apariția: 2010
ISBN: 978-606-8134-29-1
Dimensiuni: 107 x 178 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri