Colecția Karl May Vol. 22. Winnetou. Vol. III [eBook]

Karl May

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

Cel mai cunoscut şi mai îndrăgit erou din romanele de aventură ale literaturii universale, tânărul Winnetou, şef de trib al apaşilor Mescalero, este înzestrat cu inteligenţă remarcabilă care îl ajută să înfrunte multele pericole la care este expus în paginile cărţii.

După uciderea tatălui şi a surorii sale de către banditul Santer, Winnetou devine conducătorul tuturor apaşilor inclusiv al triburilor Navajo, câştigăndu-le respectul şi încrederea.

Ulterior, Winnetou intră in conflict cu Old Shatterhand, un american de origine germană, care, după confruntare, îi devine prieten de nedespărţit şi, mai târziu, frate de sânge, înzestraţi cu abilităţi de luptă deosebite, neînfricaţii eroi devin aproape invincibili şi trec prin felurite experienţe care demonstrează totodată şi compasiunea acestora faţă de semeni.

Aventurile celor doi prin Vestul Sălbatic, pretutindeni însoţiţi de caii lor, Fulger şi Vânt, i-au cucerit uşor pe cititori de-a lungul timpului. Puşca lui Winnetou, cu ţeava dublă, şi decorată cu ţinte argintii, a stimulat imaginaţia a milioane de copii şi adolescenţi. Nici nu este de mirare, având în vedere faptul că între 1842 şi 1912 "Winnetou" a fost cartea care s-a vândut în aproape 200 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Recenzii

Desi autorul german, Karl May, a scris numeroase capodopere, aceasta ramane preferata mea,  fiind si cea mai complexa dintre toate. Astfel, incepand cu aceasta poveste, am epuizat numeroase volume ce contureaza lumea Vestului Salbatic american.

Winnetou este personajul principal, vestita capetenie a apasilor Mescalero, vazut prin ochii lui Old Shatterhand (cu numele adevarat de Charlie), un tanar neexperimentat ce porneste in cautarea aventurii si a unei noi lumi.

Conflictele dintre omul alb si pieile rosii sunt detaliat conturate, subliniind faptele marsave de care sunt capabili primii pentru banii primiti in schimb. Charlie se ocupa cu construirea sinelor de tren care vor traversa teritoriile indienilor, lucru care ii deranjeaza pe acestia si le da un motiv de disputa. Intalnirea cu Winnetou este un punct important in maturizarea baiatului, fiind un model demn de urmat, prin cinstea, curajul, prietenia lui. Acesta ii va deveni frate de cruce si prieten apropiat, fapt ce il ajuta sa ia decizia corecta - trece de partea indienilor in razboiul ce se anticipa. Cu toate ca amandoi vor trece prin incercari repetate (uciderea tatalui si a surorii luii Winnetou), se vor revedea de fiecare data cu o bucurie de nedescris.

Nu va zic mai mult pentru a va lasa pe voi sa va faceti o parere. Pot spune insa cu mana pe inima ca este o carte pe care as reciti-o din nou si nu m-as plictisi. Este o carte de aventura, plina de talcuri pentru cei in cautare de modele, si de ce nu si pentru cei varstnici. V-o recomand cu multa caldura si sunt sigura ca nu veti fi dezamagiti.” -- http://fantasy-link.blogspot.com

 

”Cind sunt intrebata ce carte plina de aventura pot recomanda. Nu ezit sa spun ca “Winnetou” de Karl May nu doar te intriga, te tine pe jar, iti da o lectie de viata. Cartea te absoarbe in lumea ei, te face sa retraiesti fiecare moment descris de autor. Pe linga faptul ca m-am delectat in adevaratul sens al cuvintului, am invatat multe din istoria Statelor Unite ale Americii. Trei volume de descriu in detalii viata si caracterul amerindienilor. Prin ce au trecut “fratii albi” cina au construit “calul de foc” si care sunt preoritatile unei vieti de om.” -- Victoria Topciu, http://vikutopciu.wordpress.com/2013/11/25/winnetou-de-karl-may/

Despre Autor

Karl May (n. 25 februarie 1842, d. 30 martie 1912) a fost, timp de decenii, unul dintre scriitorii germani cei mai productivi și mai citiți. Este cunoscut pentru romanele sale de aventuri având ca loc de desfășurare Orientul, teritoriul SUA și al Mexicului. Cu o imaginație bogată, Karl May nu a vizitat majoritatea locurilor pe care le descrie în istoriile sale.

Cărţile sale s-au vândut în peste 200 de milioane de exemplare. Unele voci îl consideră pe Karl May ca fiind părintele ecologiştilor din prezent, datorită viziunii sale critice faţă de civilizaţie şi a entuzismului său faţă de natură. Guvernul est-german a interzis comercializarea operelor sale până în anii '80, când a fost reabilitat, alături de Martin Luther.

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1875
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da