Vulcanul de Aur [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

Vulcanul de aur (franceză Le Volcan d'or) este un roman scris de Jules Verne în 1899 și modificat de fiul său, Michel Verne, în 1906. Datorită lui Piero Gondolo della Riva, o versiune nemodificată a apărut în 1989.

Deşi scris în 1899, romanul Vulcanul de aur nu a aparut în timpul vieţii autorului, ci postmortem, în 1906, într-o versiune modificată de către fiul lui Verne, Michel. Vulcanul de aur este o carte dominată de aventură, ca şi celelalte opere ale autorului.

De data aceasta însă, ceva nou face diferenţa. în acest roman, Jules Verne este în mod deliberat pesimist. Pesimismul său se referă la natura umană, pentru că eroii creaţi de el nu vor putea înfrunta febra aurului, acea dorinţă nesăbuită de a intra în posesia unor comori visate. Şi din acest roman se simte pasiunea lui Jules Verne pentru natură. Jules Verne se foloseşte de două fenomene naturale - un cutremur şi erupţia unui vulcan - pentru a sublinia năruirea viselor, a vieţilor a doi verişori. Un alt lucru inedit pentru romanele semnate de Jules Verne este că printre personaje apar doar două femei, măicuţe a căror vocaţie este să lucreze într-un spital...

Vulcanul de aur urmărește doi veri canadieni - Ben Raddle și Summy Skim din Montreal, care moștenesc o proprietate minieră în Klondike. Astfel, ei sunt prinși în goana după aur, întâlnind în periplul lor boli, dezastre, condiții meteorologice extreme și natura umană pervertită de pasiunea pentru aur.

O mărturisire făcută pe patul de moarte de către Jacques Laurier îi trimite pe cei doi în căutarea unui fabulos vulcan plin cu aur situat pe țărmul Oceanului Arctic. Dar natura și firea umană îi pune în fața unor situații limită, cărora cei doi sunt obligați să le facă față.

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1906
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da