Vremea Minunilor (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Vremea Minunilor (Top 10+) [Carte de Buzunar]
130,00 MDL (32,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba germana de Adriana Rotaru.
 
Romanul Vremea minunilor a fost distins cu premiile Cartea de Limba Germana a anului din partea Fundatiei Elvetiene Schiller, „Un an platit de viata” din partea orasului Zürich si Premiul Chamisso al Academiei din Bayern pe anul 2002.
 

La sfirsitul anilor ’70, Alin traieste prima minune: tatal sau primeste de la Militie aprobarea sa plece impreuna cu el in Italia. Baiatul de zece ani este incredintat ca medicii de acolo vor gasi un tratament pentru misterioasa lui boala. In realitate insa, tatal cauta o viata in libertate. Asa incepe odiseea celor doi, care ii va duce in cealalta parte a lumii, peste ocean.

La Roma, ei descopera lumea Vestului si trebuie sa se descurce ca emigranti, insa au noroc si gasesc prieteni italieni care ii ajuta. Alin are parte de noi minuni si peripetii, pina cind reuseste in cele din urma sa-si ia zborul spre Statele Unite.

Cum visul american al tatalui de a avea o viata mai buna nu se implineste, se intorc in Romania, spre uimirea tuturor. Ajuns acasa, Alin traieste o copilarie marcata de comunism, devine adolescent, se indragos-teste, dar va fi nevoit sa se rupa din nou de tot ce ii este drag atunci cind familia va incerca sa fuga din tara aflata sub dictatura. Aparut in spatiul german in 2001, romanul autobiografic de debut al lui Catalin Dorian Florescu isi poarta cititorul intre Timisoara si New York, intr-o poveste emotionanta, dramatica, dar si plina de umor, despre dragostea profunda a unui tata pentru fiul sau.

Despre Autor

Catalin Dorian Florescu (n. 1967, Timisoara) a parasit Romania in 1982 si s-a stabilit la Zurich, unde a studiat psihologia. A lucrat sase ani ca psihoterapeut in domeniul reabilitarii persoanelor toxicodependente.

A mai publicat romanele Wunderzeit (2001, distins cu premiile Cartea de Limba Germana a anului din partea Fundatiei Elvetiene Schiller, „Un an platit de viata” din partea orasului Zurich si Chamisso din partea Academiei din Bayern pe anul 2002; trad. rom. Vremea minunilor, Polirom, 2005, 2013), Der kurze Weg nach Hause (2002, Premiul Anna Seghers pe 2003; trad. rom. Drumul scurt spre casa, Polirom, 2006), Der blinde Masseur (2006; trad. rom. Maseurul orb, Polirom, 2007), Zaira (2008; trad. rom. Zaira, Polirom, 2010, 2012).

Povestirile sale au fost incluse in diverse antologii. Catalin Dorian Florescu semneaza de asemenea eseuri si articole in publicatii de limba germana. Romanele sale au fost sau urmeaza sa fie traduse in franceza, spaniola, italiana, rusa, ucraineana, olandeza, slovena, lituaniana, ceha, suedeza si macedoneana. In 2012, Catalin Dorian Florescu a primit Premiul Joseph Freiherr von Eichendorff pentru intreaga activitate literara.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Zaira
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 252
Editura: Polirom
Apariția: Noiembrie 2013
ISBN: 978-973-46-4237-3
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: