Vrăjirea

Vrăjirea
213,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Vrajirea lui Hermann Broch este unul dintre cele mai mari romane ale secolului XX si reprezinta poate o realizare si mai importanta decat Doctor Faustus de Thomas Mann. Ambele opere urmaresc sa expuna radacinile hitlerismului cu mijloacele marii literaturi.“-- George Steiner

Cunoscut publicului roman prin Moartea lui Virgiliu si trilogia Somnambulii, Hermann Broch (1886-1951) - prozator, poet si eseist - este o figura centrala a perioadei de glorie a culturii austriece.

Romanul Vrajirea, tradus acum pentru prima oara in limba romana, a luat nastere in 1935, la doi ani dupa preluarea puterii de catre national-socialisti. Povestea cartii se deruleaza intr-un sat din Tirol in care taranii, subjugati de un strain ciudat, fanatic, Marius Ratti, ajung sa ucida o fata. Acesta promite locuitorilor din straturi sociale si generatii diferite implinirea sperantelor si dorintelor lor celor mai ascunse.

Profitand de contradictii, militarizand tineretul, persecutand minoritatile, prezicand o superioritate materiala a satului fata de satele vecine si avand abilitatea de a provoca extaze de genul delirurilor in masa, el preia puterea.

„Religios“ si mitic, romanul este in acelasi timp una dintre cele mai importante scrieri antifasciste din anii '30. Inrudit cu Falezele de marmura a lui Ernst Jünger, el este o parabola despre fragilitatea moralei umane in fata unei ideologii abrutizante.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 448
Editura: Leda
Apariția: 2007
ISBN: 973-102-023-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.5400

Pareri