Vraja Păsărilor

Mai multe poze

Vraja Păsărilor
35,00 MDL (8,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In zona noastra se cunosc câteva sute de specii de păsări. De la cele mai mici, ca sticletele, până la berze, fiecare își are locul său important în ornitofauna( lumea păsărilor) plaiului nostru. Păsările sunt: de câmpie, de baltă, de codru, de luncă, adica adaptate unui anumit mediu. În carte este inclusă și pasărea ” Flamingo”, care nu se întâlnește la noi, dar vreau s-o cunoaște-ți și n-o confundați cu cocostârcul. Multe specii de păsări sunt pe cale de dispariție și aici se cere să avem grijă de ele.

Parcă este cineva printre voi care să nu fi pregătit o căsuță pentru iernatul lor, ori să nu se fi îngrijit de hrană când afară e viscol? Cred că ați observat că și păsările sunt recunoscătoare, apropiindu-se tot mai mult de om. Să descoperim lumea lor păsărească, adăugând un pic de fantezie și multă, multă dragoste. -- Autorul

PE SUB SOARE, PE SUB STELE
ZBOR DE PĂSĂRELE.
PE SUB STELE, PE SUB LUNĂ
PĂSĂRI STOLURI SE ADUNĂ.
PE SUB NOR, PE VÂRF DE MUNTE,
PĂSĂRI-NEMURELE MULTE.
PESTE ŞESURI, PESTE APE
PĂSĂRILE SÂNT APROAPE

 

Despre Autor


 

Petre POPA s-a născut la 7 mai 1958 în comuna Tătărăuca Veche, judeţul Soroca. Este director al Teatrului „V. Apostol", or. Soroca. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova şi al filialei din Moldova a Uniunii Scriitorilor din România.

Cărţi publicate: „Rădăcinile aripilor", EUS, Chişinău; -1993, „Prinţul Moştenitor", Gnosis, Bucureşti - 1998, „Puiul Ursului de circ" - 1999 (Civitas, Chişinău), „Intuiţie", Civi-tas, Chişinău - 2000, „Ritmuri şi anotimpuri"- 2007. (poezii, cântece, ghicitori - p/u copii ed.Ed.ALPHA MDN, Buzău; „AiuciUndeva", Pontos, Chişinău-2008; „Dor pribeag" & „Asimetrii", Grafema Libris, Chişinău-2009; alcătuitorul antologiei „Cetatea de cuvinte" (sriitori soroceni), Crafenma Libris, 2011; „Numai de bine"- pulicistică şi „Bunica bunicului"- proză şi poezii pentru copii, Crafema Libris, Chişinău-2011; „Mirarea mai trăieţte" poezii, Crafema Libris, Chişinău, 2012; Almanahul „De la Nistru pân-la Tisa..." Crafema Libris, Chişinău, 2012; „Vraja păsărilor", Lexon-Prim, Chişinău, 2013. Inclus în volume colective.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 16
Editura: Lexon-Prim
Apariția: Aprilie 2013
ISBN: 978-9975-4436-9-2
Dimensiuni: 14,2 x 20,5 cm
Greutatea: 0.0900

Pareri